|

EBRD kredisi TL cinsinden

Türkiye’de yoğun bir şekilde yürütülen TL kampanyasına Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) da katıldı. Bankanın Türkiye Direktörü Jean-Patrick Marquet, “Türk şirketlerine krediyi TL olarak vereceğiz" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/12/2016 Perşembe
Güncelleme: 01:30 - 22/12/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Dövizdeki hızlı harekete dur demek için başlatılan Türk Lirası'na destek kampanyası ülke sınırlarını aştı. Türkiye'nin hikayesine güvenen Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Uluslararası kredi derecelendirme şirketlerinin Türkiye'nin notunu düşürmesine inat, kredi musluklarını daha da açtı. Yatırımların artması için şirketlere ihtiyaç duydukları kredileri vermeye hazır olduklarını belirten BRD Türkiye Direktörü Jean-Patrick Marquet, Türk şirketlerine verilecek kredilerde para cinsinin Türk Lirası olacağını söyledi. Bunun kur riskini ortadan kaldırdığını belirten Marquet, “İlk örneğini YDA İnşaat ile başlattık. Şu anda TL ile destekleme sürecimiz sınırlı ancak önümüzdeki dönemde Türk şirketlerine verilecek kredilerde ağırlığı Türk Lirası'na vereceğiz” dedi.



HİKAYENİZ ÇOK GÜZEL


Türkiye'nin son dönemde yaşadığı tüm sıkıntılara rağmen sergilediği dik duruşu takdir ettiklerini belirten Marquet, iş adamlarının yatırım iştahının da gözardı edilemeyeceğini söyledi. Marquet, “Bunda ülkeyi yönetenlerin vizyoner bakış açısının da önemi büyük. Tüm bu parametreler biraraya geldiğinde bizim gibi yabancı finans şirketlerinin Türkiye'ye güveni artıyor. Biz Türkiye'ye inanıyoruz, Türkiye'de çok ciddi bir yatırım hikayesi var. Uluslararası yatırımcılar da finansal açıdan bu yatırımları değerlendirmelidir. Şu ana kadar Türkiye'de yapılan yatrımlara verdiğimiz finans desteği Türkiye'ye taahhüdümüzün çok önemli bir göstergesi. Taahhüdümüzü ve çok yüksek tutarlı yatırımlarımızı sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.



Küçük işletmeler radarımızda


2016 yılında Türkiye'ye yaklaşık 2 milyar avroluk finansal kaynak sağlayan EBRD, 2017'de bu oranın üstüne çıkmayı planlıyor. Marquet, “Adana, İzmir, Elazığ, Gaziantep ve Bursa şehir hastahaneleri ile Bilkent Üniversitesi'nin laboratuvarları için hali hazırda 950 milyon avroluk finansal kaynağımız hazır. Bunun dışında 2017 yılı için Türkiye'ye ayrıca bir bütçe ayıracağız. Rakam henüz belli değil ama 2016'nın üzerinde olacak. Belirlenecek finansı da üçte biri KOBİ'lere, üçte biri otomotiv sektörüne ve üçte biri enerji şirketlerine ayrılacak şekilde kullanacağız” bilgisini verdi.


#Döviz
#EBRD
7 yıl önce