|

EKPSS'de yaşı büyük olana öncelik

Engelli KPSS (EKPSS) ve Engellilerin Devlet Memurluğuna alınmaları hakkında yönetmelikte yapılan değişikliğe göre, sınav sonucundan sonra ilan edilen kadrolarda da aynı kadroyu tercih edenlerin puanı eşitse diploma tarihinde önce mezun olmuş olana, mezuniyet tarihi de aynıysa yaşı büyük olana öncelik tanınacak.

Yeni Şafak ve
09:42 - 2/02/2018 Cuma
Güncelleme: 09:52 - 2/02/2018 Cuma
Yeni Şafak
2016 yılında yapılan EKPSS sonuçları ile kura kayıtları yapıldığı tarihten itibaren dört yıl geçerli olacak.
2016 yılında yapılan EKPSS sonuçları ile kura kayıtları yapıldığı tarihten itibaren dört yıl geçerli olacak.

Engelli KPSS ve Engellilerin Devlet Memurluğuna alınmaları hakkında yönetmelikte değişiklik yapıldı Buna göre kura yöntemiyle memur olmak isteyenlerin kayıtları 2 yılda bir alınacak. Kura kaydı yaptıran adaylar dört sene içinde gerçekleştirilen engelli memur alımlarına başvurabilecek.

Yani EKPSS sonuçları sınavın yapıldığı tarihten itibaren iki yıl içerisinde yapılacak sınava kadar geçerliyken, bu sonuçlar dört yıla kadar uzatıldı.

Ortaöğretim, önlisans ve lisans mezunu engelli adayların memurluğa yerleştirilmesinde EKPSS'de alınan puanlar kullanılırken; yerleştirilmelerde geçerliliği devam eden birden fazla EKPSS puanı bulunan kişinin en üst eğitim düzeyinden almış olduğu en yüksek EKPSS dikkate alınacak. İlan edilen kadrolarda da aynı kadroyu tercih edenlerin puanı eşitse diploma tarihinde önce mezun olmuş olana, mezuniyet tarihi de aynıysa yaşı büyük olana öncelik tanınacak.

2016 EKPSS 4 YIL GEÇERLİ OLACAK

2016 yılında yapılan EKPSS sonuçları ile kura kayıtları yapıldığı tarihten itibaren dört yıl geçerli olacak.

Bu sene EKPSS, 22 Nisan 2018'de yapılacak. Sınava başvurular ise 6-21 Şubat 2018 tarihinde yapılacak. Sınav sonuçları 17 Mayıs 2018'de açıklanacak. Bundan sonra ise engelli memur adayları 2-16 Mayıs arasında kuraya başvuracak.

Bu yılın birinci dönem kadro yerleştirmeleri de 8-16 Mart 2018 arasında yapılırken, ikinci dönem kadro yerleştirmeleri daha sonra duyurulacak.

EKPSS İÇİN YÜZDE 40 ENGEL ORANI

EKPSS'ye sınava girebilmek için % 40 üzeri engel oranı bulunması gerekiyor. EKPSS'ye ortaöğretim, ön lisans veya lisans düzeyinde eğitim veren kurumlardan mezun olan engelliler girebiliyor. Eğtim sistemine göre ilkokul ve ortaokul ve ilköğretim mezunları EKPSS kura yerleştirmelerine katılabiliyorlar. Kuralar ise noter huzurunda yapılıyor. EKPSS yerleştirmelerinde özel hükümler haricinde, yerleştirme yapılmasını talep edecekleri kadrolar için üst yaş sınırı tespit edemiyor.

EKPSS BAŞVURU ŞARTLARI

Doğuştan veya sonradan; bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yetenekleri bakımından engel oranının yüzde kırk veya üzerinde ve çalışabilir durumda olduğunu mevzuat hükümlerine göre alınacak sağlık kurulu raporu ile belgeleyenler EKPSS'ye başvurabilir.


#EKPSS
#Engelli
#Sınav
#Memur
6 yıl önce