|

'El Bab operasyonu tamamlanmak üzere'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'in Aliağa ilçesinde Türkiye’nin ilk yüzer LNG Terminali Açılış Töreni'nde konuştu. El Bab operasyonuna yönelik açıklamada bulunan Erdoğan, "Sadece ülkemizde değil terörün üzerine orada da gideceğiz dedik. Hamdolsun hallolmak üzere. Orayı da hallettik" dedi.

Yeni Şafak
15:30 - 23/12/2016 Cuma
Güncelleme: 15:59 - 23/12/2016 Cuma
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'in Aliağa ilçesinde Türkiye'nin ilk yüzer LNG Terminali Açılış Töreni'nde konuştu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'in Aliağa ilçesinde Türkiye'nin ilk yüzer LNG Terminali Açılış Töreni'nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'in Aliağa ilçesinde Türkiye'nin ilk yüzer LNG Terminali Açılış Töreni'nde konuştu.



Açıklamadan öne çıkan başlıklar şöyle:



Sevgili İzmirliler, kıymetli misafirler, kardeşlerim sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Projelerin şehrimize ülkemize firmalarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Mühendisinden işçisine herkese teşekkür ederim. 6 ayda hizmete alınmış olmasını çok önemli görüyorum.



Enerji alanında Türkiye hem tüketiminin artması, hem de geçiş güzergahında olması sebeiyle yeni projelere ihtiyaç duyan bir ülke. Enerji talebi artacaktır. Büyüme hızımızla enerji tüketim oranımız aynı oranda artmıştır. Bu yılki enerji tüketimimiz 2002'den 2 kat daha fazla. Kendi kaynaklarımızı azami şekilde değerlendirirken, alternatif enerji kaynaklarını oluşturuyoruz. Doğalgaz en önemli enerji kaynağı. Elektriğin bir kısmı, ısınma ihtiyacımızı doğalgazla karşılıyoruz. Doğalgazda malesef dışa bağımlıyız. Kaynak çeşitliliğine gitmemiz şart. LNG önemli bu bakımdan. Türkiye 8. sırada yer alıyor. Daha sağlıklı kurmak için LNG yatırımlarına öncelik vermemiz gerekiyor.




10'da birine karşılık gelen arz imkanı sağlıyor. Günde 20 milyon LNG gönderme kapasitesi olan bu tesis ısınma amaçlı tüketim konusunda adeta sigortamız olacak. Sadece Aliağa değil, Karadeniz Akdeniz nerede sıkıntı varsa oraya gidecek. Tesislerini hizmete aldığımız Egegaz'a ilave yeni şirketin de çalışmalarının olduğunu biliyoruz. Yeni yatırım hazırlıklarını memnuniyetle karşıladığımı bilmenizi isterim.



Bizim petrolümüz doğalgazımız olmayabilir ama avantajımız var, biz Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirmekte kararlıyız. Ekonomide en büyük gücümüz genç insan gücü. Birliğimizi ortaya koyarak biz bu hedefe ulaşabiliriz.



  • Geçtiğimiz 14 yıl Türkiye'nin başarı hikayesidir. Birisi istikrar ve güven ile oldu. Son yıllarda yapılanlar da bunu bozmak içindir. Bu oyunlara gelmeyeceğiz. Son 3,5 yıldır kesintisiz bir şekilde sosyal çalkantıdan teröre ekonomik krizden bölgesel çatışmalara kadar her yol denediği halde biz gündemimizden vazgeçmedik.

Salı günü Avrasya Tünelinin açılışını gerçekleştirdik. Boğazda tek geçiş varken biz 14 yıla 3 geçiş sığdırdık. Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Marmaray ve Avrasya Tüneli. Bunlar aşk işi. Biz bu projelere para vermedik. Böylece iki kıtayı 5. defa birbirine bağlamış olduk. Çok da sevindiğim bir konu var. O da İstanbul'u İzmir'e bağlamak. Osmangazi Köprüsü'de hamdolsun bitti. Şimdi tamamiyle bittiği zaman İstanbul'dan İzmir'e 3 saatte geleceğiz.



El Bab operasyonu


  • Bu terör belasını da toprağa gömeceğiz. Şu anda El Bab. Birileri kuru sıkı atıyor. Dünyayı biz mi kurtaracağız diyor. Dünyayı kurtarma derdi değil. Bomba düşünce nerede Ey Devlet, Hükümet diyorsun. Kilis'e atanı sorunca dünyayı biz mi kurtaracağız. Bunlar ne saf ya. Sabır sabır sabır anlamadılar. Sadece ülkemizde değil terörün üzerine orada da gideceğiz dedik. Hamdolsun hallolmak üzere. Orayı da hallettik.

Ilgaz Tüneli Pazartesi açılacak


Pazartesi günü Ilgaz Tüneli'nin açılışını yapacağız. Toplamda 12 kilometre gidiş geliş. Dağları deldik. Buralarda kış mevsiminde geçmek mümkün değildi.



Türkiye'nin ayağını çelme takmak isteyenlere inat yatırımlarına devam eden tüm iş adamlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Sizler bu ülkeye ve bu millete güvendiniz. Bu ülke de size güveninizin karşılığını verecektir. Emin olun 15 Temmuz'da bu ülkenin istiklaline sahip çıkan Türk milleti yine istiklali için risk alan herkese sahip çıkacaktır.



#Recep Tayyip Erdoğan
#İzmir
#Aliağa
7 yıl önce