|

Emekliye müjde

30 yıldan fazla emekli ikramiyesine hak kazanmasına rağmen, 30 tam hizmet yılı üzerinden emekli ikramiyesi ödenenlere, kalan her tam hizmet yılı için ek ikramiye ödenecek. Emeklinin uzun yıllardır beklediği kanun onaylandı.

Yeni Şafak
08:30 - 27/01/2017 Cuma
Güncelleme: 08:57 - 27/01/2017 Cuma
Yeni Şafak

Emekli sandığı kanunu ile bazı kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun onaylanarak Resmi Gazete'de yayımlandı.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayladığı kanun ile 30 yıldan fazla çalışmasına rağmen en fazla 30 yıllık ikramiye alan memurların mağduriyetleri giderilecek. Emeklilere çalıştıkları yıl kadar ek ikramiye ödenecek.



7 bin 500 lira 3 ay içinde

Resmi Gazete'de yayımlanan Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'a göre, otuz yıldan fazla emekli ikramiyesine müstehak hizmet süreleri bulunmasına rağmen, 30 tam hizmet yılı üzerinden emekli ikramiyesi ödenenlere, otuz yılı aşan her tam hizmet yılı için 50 TL'nin altında olmamak üzere, görevlerinden ayrıldıkları tarihteki katsayılar ve emekli ikramiyesi ödenmesine esas hükümler dikkate alınarak tahakkuk ettirilecek emekli ikramiyesinin, kendilerinin veya hak sahiplerinin bir yıl içinde başvuruda bulunmaları şartıyla 7 bin 500 liraya kadar olan kısmı başvuru tarihinden itibaren 3 ay içinde, varsa kalan kısmı ise ilk ödeme tarihinden itibaren hesaplanacak kanuni faiziyle birlikte takip eden yılın aynı ayın içinde ödenecek. Daha önce başvuru yapıp dava açmamış olanların başvuruları ise yine bugün yapmış sayılacak. Bu kapsamda ödenecek toplam ikramiye tutaru 100 lira altında olamayacak.



#Emekli
#İkramiye
#Recep Tayyip Erdoğan
7 yıl önce