|

Emekliye promosyon ödemesi: En az 300 TL

Emekli maaşlarına promosyon miktarını açıklayan Başbakan Binali Yıldırım, "Bin lira altında emekli maaşı alanlara tek seferde 300 TL, bin lira ile 2 bin lira arasında maaş alanlara 375 TL, 2 bin lira üzeri maaş alanlara ise 450 TL ödeme yapılacak" dedi.

Yeni Şafak
14:04 - 30/12/2016 Cuma
Güncelleme: 15:22 - 30/12/2016 Cuma
Yeni Şafak
Başbakan Binali Yıldırım, promosyon miktarlarını açıkladı.
Başbakan Binali Yıldırım, promosyon miktarlarını açıkladı.

Başbakan Binali Yıldırım emekli maaşlarına promosyon miktarını açıkladı.



"Bildiğiniz gibi asgari ücretler yüzde 10'a yakın arttırıldı. Bu yıllık enflasyonun üstünde bir artıştır. Gönül ister ki daha çok yapalım, ülkemiz geliştikçe arttıracağız. Emeklilerimiz için de onların iyi yaşayabilmeleri tek hedefimiz. Bin lira altı maaş alanlara tek seferde 300 lira, bin lira iki bin lira arasında alanlar tek seferde 375 lira, 2 bin üzerine alanlara 450 lira alanlara tek seferde ödeme yapılacak. Emekli maaşlarını bankalara yatırıyor devlet ama bankalar parayı hesapta tutuyor bu nedenle devlet böyle bir alternatif sağladı. 11 buçuk milyonun 8 buçuk milyonu 1000-2000 aralığındalar ve onlar 375 lira alacaklar.



3 yıl hesapların bankanın içinde tutulması karşılığında ödeme tek seferlik olacak. Bankalarımızın da fedakarlık yapmalarıyla böyle bir sonuç elde edildi. Onlara da teşekkür ediyoruz.



"Umarım ateşkes kalıcı barışa dönüşür"


Dün itibariyle Suriye ülke genelinde ateşkes sağlanması için bir mutabakata varıldı. Türkiye çok aktif bir rol oynadı. Umarım bu ateşkes kalıcı bir barışa dönüşür. Yıl 2017 ülkeye barış getirir inşallah diyorum. Milletimize yeni yıl barış, huzur ve kardeşlik getirmesini niyaz ediyorum. Bu bereketli günlerde sınırda, dağlarda ülkemin bekası için görev yapan tüm güvenlik birimlerimizin de Allah yar ve yardımcıları olsun.



Astana süreci herkese açıktır çünkü bu süreç ölümü durduruyor. BM olmak üzere ABD, koalisyon güçleri teröre bulaşmamış herkes bu sürecin bir parçasıdır. Kalıcı hale gelirse bu ateşkes, siyasi çözüm süreci başlayacak. Ülke için kim gayret ettiyse, teröre bulaşmayan tüm gruplar bir araya gelecek ve el sıkışacak.



"Ortak amaç Suriye'de huzuru sağlamak"


Terörle mücadele ortak bir anlayışı gerektiriyor. Hepimizin ortak amacı Suriye'de bir yandan huzuru sağlamakla beraber aynı zamanda oradaki terör yuvalarını ortadan kaldırmaktır. Rusya ile ortak çalışmalarımız var. Bizim orada bulunmamızın amacı bellidir. Nedir vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak ve güney sınırlarından ülkemize yapılan saldırıyı durdurmaktır.



Adrese lüzum yok, kurşun adres tanımaz. Teröristler neredeyse oraya kadar enselerindeyiz. Bu işin şakası yok, insanlarımızın huzuru hissetmeleri için gece gündüz büyük bir fedakarlıkla çalışacağız.



Vatandaşlarımızın yeni yılı rahat ve huzurlu geçirmesi için tedbirleri almak lazım. Emniyet tedbirlerini alalım ki sonradan üzülecek bir şey yaşamayalım."






#Binali Yıldırım
#Emekli
#Promosyon
7 yıl önce