|

Fazla kesinti iade edilecek

Mahmutbey gişelerinde yaşanan sıkıntıya Ulaştırma Bakanlığı el attı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Mahmutbey gişelerindeki yanlış ücretlendirmelerin yeniden gözden geçirilmesi ve fazla tahsil edilen tutarların abone hesaplarına herhangi bir itiraz başvurusu yapılmadan otomatik iade edilme işlemlerinin başladığını bildirdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/01/2017 Salı
Güncelleme: 02:05 - 24/01/2017 Salı
Yeni Şafak

Bakanlıktan yapılan açıklamada, bazı basın yayın kuruluşlarının haberlerinde yer alan “Mahmutbey Gişeleri HGS'li Araçları Tanımıyor, Kaçak Geçiş Ücreti Kesiliyor” şeklindeki haberlere ilişkin açıklama yapılması gereği doğduğu belirtildi.



HATA DÜZELTİLECEK


Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) abonesi olan araçlarda, araçların giriş bilgilerinin OGS etiketinin üzerine yazıldığı, çıkış esnasında ücret toplama sistemi tarafından araç giriş bilgisinin anında tespit edildiği ve buna göre ücret uygulandığına işaret edilen açıklamada, HGS abonesi olan araçlarda ise HGS etiketinden araç plaka bilgisinin okunduğu ve merkezde tutulan havuzundan giriş bilgisinin sorgulandığı, HGS etiketi okunamazsa bu abonelerin kameralar tarafından plakalarının tespit edildikten sonra yine aynı giriş bilgisinin havuzundan sorgulandığı ifade edildi.


#Mahmutbey gişeleri
#Ulaştırma Bakanlığı
7 yıl önce