|

Gıda sahtekarları yine uslanmıyor

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca, taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen veya ilaç etken maddesi ilave edildiği tespit edilen toplam 150 parti ürün ile bu ürünleri piyasaya süren 96 firmayı açıkladı.

Yeni Şafak
04:00 - 20/12/2016 Salı
Güncelleme: 02:02 - 20/12/2016 Salı
Yeni Şafak

Bakanlığı internet sitesinde yer verilen listedeki ürünler incelendiğinde insan sağlığını hedef alan sahtekarların genellikle et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, bitkisel yağ, bal, takviye edici gıdalar, çikolata ve kahvede taklit ve tağşiş yaptığı görülüyor.



30 PARTİ SAHTE YAĞ TESPİT EDİLDİ


Bakanlığın internet sitesinde yer alan duyuruya göre, kontroller sonucunda bitkisel yağlarda taklit ve tağşiş yaptığı kesinleşen 30


gıda işletmesi ve bu işletmelerin ürettiği ayçiçek ve zeytin yağlarına ait bilgiler kamuoyu ile paylaşıldı. Söz konusu ürünlerde yağ asitleri kompozisyonu, başka tohum yağları tespit edildi. Gıdalarda taklit, tağşiş yapıldığı veya ilaç maddesi bulunduğu tespit edilen ürün, firma ve markaların tam listesine “www.tarim.gov.tr” adresinden erişilebiliyor.



29 işletme ette hileye yöneldi


Et ve et ürünlerinde laboratuvar tahlilleri sonucunda taklit ve tağşiş yaptığı kesinleşen 29 gıda işletmesi tespit edildi. Bakanlığın açıkladığı listede bu işletmelerin ürettiği aralarında sucuk, köfte, kıyma, kebabın da aralarında bulunduğu ürünlere ait bilgilere de yer verildi. Vatandaşın tükettiği et ve et ürünlerini adeta terörize eden firmaların köftede domuz eti, kanatlı eti, sakatat, dana sucukta baş eti kattığı tespit edildi.



#Gıda sahtekarları
#Yasaklı ürünler
7 yıl önce