|

Hak-iş'ten özel sözleşme tepkisi

Hak-İş’e bağlı Hizmet-İş Sendikası’nın 39. kuruluş yıldönümünde konuşan Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan, taşeron işçiye ‘özel sözleşmeli personel’ statüsü verilmesi uygulamasını yerinde bulmadıklarını söyledi. Arslan, anayasa referandumundan olumlu bir sonucun çıkmasıyla geçmişteki yönetim krizlerinin yeniden vuku bulmasının önüne geçileceğini de belirtti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/01/2017 Salı
Güncelleme: 23:12 - 23/01/2017 Pazartesi
Yeni Şafak

Hizmet-İş Sendikası'nın, 39'uncu kuruluş yıl dönümü Antalya'daki törenle kutlandı. Törene Hak-İş'e bağlı sendika başkanları ve çok sayıda davetli katıldı. Burada konuşan Hizmet-iş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, 39. yıllarında “Kararlıyız” temasıyla yola çıktıklarını anlatarak, “Verdiğimiz mücadeleyi geleceğe taşıyacağız” diye konuştu.



TAŞERONA SAHİP ÇIKILMALI


Hizmet - İş Sendikası'nın en büyük özelliğinin “Bizi biz yapan değerlere sahip çıkması” olduğunu belirten Arslan, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Taşeron işçilerin yıllarca sahipsiz bırakıldığına dikkati çeken Arslan, “Taşeron işçilere sağlanan imkânlar yokken biz meydanlara indik, onlara hedefler koyduk. Kıdem tazminatlarını, toplu sözleşme haklarının olduğunu anlattık. Biz hükümet gündeminde yokken taşeron işçilere kanat germişken, hükümetin bugün taşeron işçiler yasasında özel sözleşmeli personel uygulaması çıkarmaya çalışmasına anlam veremiyoruz” ifadelerini kullandı.



YÖNETİM KRİZİ BİTECEK




Türkiye'de ihtiyaçtan ötürü anayasa değişikliğine gidildiğine de sözlerinde yer veren Arslan, geçmişte bir çok örneği görülen Hükümet ile Cumhurbaşkanlığı makamları arasındaki yönetim krizi meselesinin artık referandum ile ortadan kalkmış olacağını söyledi. Arslan, şöyle devam etti: “Gönül isterdi ki yeni bir anayasa yapalım ama olmadı. En azından yönetim krizini çözecek bu değişikliğin halkın önüne gelecek olması da önemlidir.”



STK'LAR İÇİN ÖRNEK


Hizmet-İş Kurucu ve Onursal Genel Başkanı Hüseyin Tanrıverdi ise; “Ülkemizin içindeki kriz dönemlerinde hizmet iş demokratik hayatı tercih eden açılımlarıyla birçok sendikal örgütlere ve STK'lara örnek olmuştur. Hizmet iş sendikası önce insan önce emek idealiyle Ocak 1979'da 7 kişiyle çıktığı bu yolda bugün 100 binleri aşan üyesiyle gücüne güç katmıştır” dedi. Türkiye'deki sendikalar arasında ikinci sıraya yükseldiklerini anlatan Tanrıverdi, “Hizmet iş sendikası kurulduğu günden bu yana ortaya koyduğu ilkeli kararlı ve onurlu duruşuyla her zaman sendikal mücadele olduğu gibi STK'lar arasında da eşsiz bir yer kazanmıştır” açıklamasında bulundu.



İKİNCİ BÜYÜK SENDİKA


39 yıl önce 24 Ocak 1979'da, Adıyaman'da kurulan HİZMET-İŞ'in bugün 185 binin üzerinde üyesiyle Türkiye'nin ikinci büyük sendikası haline geldiğine vurgu yapan Mahmut Arslan, “Bugün 47 şube, 2 bölge ve 15 il başkanlığı ile ülkemizin en yaygın teşkilat ağına sahibiz. Başta İstanbul, Ankara, Antalya, Bursa, Erzurum, Konya, Kocaeli, Denizli, Trabzon, Sakarya, Malatya, Kayseri, Şanlıurfa olmak üzere 15 Büyükşehirde, Adıyaman, Amasya, Elazığ, Nevşehir, Uşak, Muş, Bingöl, Rize, Sivas, Kars, Yozgat da içinde olmak üzere 31 ilde örgütlü ve yetkilidir. Ayrıca 408 ilçe, 124 belde ve 1600'in üzerinde şirkette yetkili sendikayız. Bu tablodan da görülüyor ki; teşkilatımız, birlik ve beraberlik içerisinde sinerjik bir şekilde gelişerek büyümektedir” ifadelerini kullandı.







#Hak-İş
#Taşeron işçiler
#Sendika
7 yıl önce