|

İş dünyası tek yumruk

Sanayicisinden esnafına kadar Türkiye ekonomisinin çarklarını oluşturan bütün iş kollarını temsil eden STK’lar, İstanbul’daki hain terör saldırısı karşısında tek yumruk oldu. İş dünyası, ülkemizin istikrarını tehdit eden her türlü terör eylemiyle mücadele eden güçlü iradenin arkasında milli birlikteliğe ihtiyaç olduğunu vurguladı. STK’lar teröre karşı AB’yi de Türkiye ile hareket etmeye çağırdı.

Yeni Şafak
04:00 - 12/12/2016 Pazartesi
Güncelleme: 07:55 - 12/12/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Sanayicisinden esnafına kadar Türkiye ekonomisinin çarklarını oluşturan bütün iş kollarını temsil eden STK'lar, İstanbul'daki hain terör saldırısı karşısında tek yumruk oldu. İş dünyası, ülkemizin istikrarını tehdit eden her türlü terör eylemiyle mücadele eden güçlü iradenin arkasında milli birlikteliğe ihtiyaç olduğunu vurguladı. STK'lar teröre karşı AB'yi de Türkiye ile hareket etmeye çağırdı.





İnancımız sarsılmaz


İstanbul'daki terör eylemiyle ilgili yaptığı açıklamada Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan, “Bu saldırının geleceğimize olan inancımızı sarsmasına asla izin vermeyeceğiz" ifadeleri kullandı. Vardan, şunları kaydetti: “Tüm DEİK ailesi olarak ülkemizin istikrarına ve geleceğine duyduğumuz güveni bir kez daha vurgulayarak, bu elim saldırıyı şiddetle kınıyoruz."







Polisimizleyiz


Müstakil Sanayiciler ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, “Bu saldırılar ne polis teşkilatımızı ne de milletimizi sindiremeyecektir" dedi. Olpak, yaptığı açıklamada, Türkiye'yi hedef alan bu menfur saldırıyı lanetlediklerini belirterek, “Millet olarak, iş adamıyla, sanatçısıyla, sporcusuyla, esnafıyla, siyasetçisiyle, işçisiyle, öğrencisiyle hep birlikte polisimizin destekçisiyiz" ifadesini kullandı.








Bölgenin tek istikrarlı ülkesi hedefte


İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Hikmet Tanrıverdi, hain terör saldırısıyla ilgili, “Terör, kardeşçe yaşama irademizi en ufak bir zarar veremeyecek" dedi. Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Şeref Fayat da hain saldırıyı şiddetle ve nefretle kınadığını belirterek, “Bölgesinde tek demokratik ülke olan Türkiye'nin son dönemde siyasi ve ekonomik alanda köşeye sıkıştırılmak istendiğini ibretle izliyoruz. Terör örgütlerinin hain saldırılarını bu gelişmelerden bağımsız düşünemeyiz" açıklaması öne çıktı.


Tam kararlılık


Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, İstanbul'daki terör saldırısını, “Terör, bizden canlar alabilir ama asla birlik ve beraberliğimizi, birlikte aydınlık yarınlara yürüme kararlılığımızı değiştiremeyecektir" şeklinde kınadı. Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu Yönetim Kurulunun mesajında ise, “Saldırıların sorumluları bilmelidir ki, Türkiye Cumhuriyeti hiçbir terör saldırısı ile sarsılmayacak güce ve bağlara sahiptir" denildi.





65 bin ihracatçı ile ele eleyiz


İstanbul'daki terör saldırısını kınayanlar arasında Türkiye İhracatçılar Meclisi de (TİM) vardı. TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin açıklamasında, “Bizler de, bu büyük milletin evlatları olarak ülkemizin hedefleri doğrultusunda daha büyük azimle gayretlerimize devam edeceğiz. Teröre karşı 65 bin ihracatçımızla el eleyiz, tek yüreğiz" denildi. İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ise terörün tuzaklarına düşmeyeceklerini ifade ederek, “Acımız ne kadar büyük olsa da yüreğimize basarak; dirayetimizi, birliğimizi koruyacağız. Teröre karşı dimdik ayakta duracağız" dedi.



Milli birlik var


Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), İstanbul'daki terör saldırısına ilişkin “Ülkemizin demokrasi, hukuk, barış ve özgürlük ortamını hedef alan bu hain saldırılara karşı milli birlik içinde karşı durduğumuz sürece terör asla hedefine ulaşamayacaktır" şeklinde açıklama yaptı. Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar ise “Hain saldırıları düzenleyenler şunu iyi bilmelidir ki milletimiz, bütün bu saldırılara rağmen birlik ve beraberliğini koruyarak, asla yılmayacaktır" dedi.





AB'ye Türkiye ile işbirliği çağrısı


Uluslararası Yatırımcılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Erdem, terör saldırısını şiddetle kınadıklarını belirtti. Erdem, teröre karşı her zaman birlik, beraberlik ve sağduyu içinde ortak hareket etmenin önemine vurgu yaptı. İktisadi Kalkınma Vakfı Başkanı Ayhan Zeytinoğlu ise “Türkiye ile özellikle AB'li dostlarımızın dayanışma içinde olup, terör ile mücadelemizde ortak hareket etmesini bekliyoruz" çağrısında bulundu.





İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İstanbul'daki terör saldırısına tepki göstererek, “Terörün ülkemizi bölmesine, yaşam tarzımızı değiştirmesine, bizi sindirmesine asla izin vermeyeceğiz" ifadesini kullandı. Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk de saldırıyı lanetlediklerini ifade ederek, “Bundan sonra da Türkiye'nin refahı ve gelişmesi için tüm kararlılığımızla ve azmimizle çalışmaya, üretmeye, ihracat yapmaya devam edeceğiz" dedi. Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar ise, “Siyasetteki birliktelik, halkımızın da birliğe, beraberliğe olan yaklaşımını, inancını güçlendirecektir. Zira tek yumruk olarak birleşmekten başka çaremiz kalmamıştır. Bizi bölmek isteyenlere en güzel cevabımız bu olmalıdır" ifadelerini kullandı.





Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, İstanbul'daki terör saldırısına ilişkin, “Bu patlamalar ülkemizin birliğine ve dirliğine yapılmıştır. Kardeşliğimizi ve kenetlenmemizi istemeyen hainler pişman olacak" değerlendirmesinde bulundu. HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan ise, “Amaçları toplumsal bütünlüğünümüzü, birliğimizi, dayanışmamızı tahrip etmek olan bu hainlerin tuzağına düşmeyeceğiz" ifadesini kullandı.





Cevabımızı kenetlenerek vereceğiz


İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar, futbol taraftarları ve güvenlik güçlerini hedef alan alçak saldırıyla ilgili, “Ülkemizin prangalarını her söküp attığı anda devreye giren alçak sürülerine cevabı bu millet kardeşliğine daha da sarılarak verecektir" dedi. İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz ise bu saldırının hedefinin yeni anayasa, başkanlık sistemi, güçlü Türkiye olduğunu söyledi.





Ankara Sanayi Odası (ASO), Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği, Ankara Ticaret Borsası, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu, Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası ile Makina Mühendisleri Odası da, terör saldırısını lanetledi. ASO Başkanı Nurettin Özdebir, “Bu birlik tablosu, teröristlere karşı mücadelede en temel güvencedir ve ne pahasına olursa olsun korunmalıdır" diye konuştu.



Birlikte üretip büyüyeceğiz


Gaziantep Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Abdülkadir Çıkmaz, GTO Meclis Başkanı ve Geçici Yönetim Kurulu Başkanı Settar Konukoğlu ve Gaziantep Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu İstanbul'daki terör saldırısını lanetleyenler arasında yer aldı. Öte yandan Malatya TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Malatya TSO Meclis Başkanı Sami Payza, MESOB Başkanı Şevket Keskin de hani saldırıyı kınayıp birlik ve beraberlik içinde üreterek büyümeye devam mesajı verdi.



Hak ettikleri cevabı alırlar


Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu, gerçekleştirilen hain saldırıları lanetleyerk, "İnsan hayatına, ayaşama, huzur ve birlikteliğimize yönelik alçakça saldırılar, terörün acımasız yüzünü bir kez daha göstermiştir" dedi. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ise, “Terör örgütleri ve destekçileriyle ülke olarak mücadelemiz, içeride ve dışarıda artan kararlılıkla devam edecek" diye konuştu.




#İstanbul
#Beşiktaş
#Bombalı saldırı
#İş dünyası
7 yıl önce