|

İş dünyasında Ilgaz sevinci

Ilgaz Dağı yolunu 8 dakikaya düşüren 15 Temmuz İstiklal Tüneli'nin güzergahında bulunan şehirler çifte mutluluk yaşıyor. Özellikle bölgedeki iş adamları nakliyat maliyetlerinin düşmesi ve yeni yatırım imkanları yanında turizm faaliyetlerinin de artacağını dile getirdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/12/2016 Thursday
Güncelleme: 23:51 - 28/12/2016 Wednesday
Yeni Şafak

Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli'nin 26 Aralık'ta açılmasının ardından tünel yolu üzerinde bulunan şehirler çifte mutluluk yaşıyor. Tünel hakkında Yeni Şafak'a bilgi veren Çankırı ve Kastamonu'nun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları tünelin açılmasının kış döneminde sürücülerin işini kolaylaştırmanın yanı sıra bölgenin ekonomisine de ciddi katkı sağlayacağını ifade ediyor.



ÇANKIRI ÖNEMLİ BİR GEÇİŞ NOKTASI


Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayrettin Çelikten, tünelin şehrin ekonomisini kalkındıracağını vurguladı. Açılışla beraber denize çıkışın kolaylaştığını ifade eden Çelikten, turizm gelirlerinde de artış olacağını dile getirdi. Çelikten, “Bizim memleketimiz geçiş noktası. Çankırı'da turistin dikkatini çekecek tarihi ve doğal yerler var. Ilgaz ise kayak için çok tercih edilen bir ilçe. Çankırı önemli bir güzergahta bulunması bakımından tünel ile birlikte avantaj ikiye katlanacak. Yerli tursitler, kent ekonomisine cansuyu olacak. İhtiyaçlara göre restoran sayıları da artacak. İnebolu Limanın'da da bir çalışma olursa Çankırı'daki sanayi ürünlerinin denizaşırı yerlere taşınması daha kolay olur. Hem biz kullanırız hem de Kastamonu kullanır" değerlendirmelerinde bulundu.



PARASINI 10 SENEDE KARŞILAR


Kastamonu Ticaret ve sanayi Odası Başkanı Selçuk Arslan da 10 sene içerisinde tünele harcanan paranın amorti edilerek tünelin kendi borcunu ödeyeceğini belirtti. Kastamonu'nun sanayinin yanı sıra yılın on iki ayında dağcılıktan su sporlarına, kayaktan medreseye, han ve hamamlara kadar birçok alanda turizm kapasitesine sahip olduğunu söyleyen Arslan, kışın yol sorunu olduğu için turizmde büyük düşüşler yaşandığını anlattı. Arslan, şunları kaydetti:



“Burası eğimli bir arazi olduğu için nakliyecilerin büyük bir problemiydi. Yapılan tünel ile birlikte nakliye fiyatları da düşecek. Dağa tırmanıldığı için fazla mazot harcanıyordu. İnebolu Limanı'na ulaşım daha kolay olacak. Gerek Çankırı, Ankara, Kırıkkale, Sinop ve çevre illere ulaşımı kolaylaştıracak. Bu tünelin sadece Kastamonu'ya değil birçok yere fayda sağlayacak. İstanbul'da bir milyonun üzerinde hemşerimiz var. Ilgaz Dağı'nın sorun olduğu için hemşerilerimiz kışın gelemiyordu artık gelebilecekler.”



KASTAMONU YATIRIMCI İÇİN FIRSAT


Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selçuk Arslan, 15 Temmuz İstiklal Tüneli ile Kastamonu'nun yatırımcılar için bir fırsat haline geldiğini belirterek, Arslan, "En büyük problem nakliye fiyatlarıydı. Onların yükü hafifledi. Hergün 120 kamyon bu ürünlerden yurdun çeşitli yerlerine gidiyor. Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza teşekkür ediyoruz"dedi.



#Ilgaz tüneli
#Kastamonu
#Selçuk Arslan
7 years ago