|

İthalata kısıtlayıcı önlemler yolda

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ithalat kısıtlamalarının, ayakkabı sektöründen sonra el ve ev aletleri, elektronik eşyalar ve mobilya sektörlerinde uygulanacağını söyledi.

Dha
00:00 - 17/09/2014 Çarşamba
Güncelleme: 15:52 - 17/09/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
İthalata kısıtlayıcı önlemler yolda
İthalata kısıtlayıcı önlemler yolda

İthalat daraltıcı önlem alınan sektörlerde ilk aşamada fiyatlarda yükseliş yaşanabileceğini söyleyen Zeybekci, "Belki bazılarının yorumladığı gibi ilk aşamada enflasyonu yukarı da kaldırabilir ama bizim için önemli olan büyüme, bizim için önemli olan milli sanayimizin oluşmasını sağlamak" diye konuştu.

İthalata ek vergi kararını değerlendiren Ayakkabı Sanayicileri Derneği Başkanı Hüseyin Çelik de kararın sektörde memnuniyetle karşılandığını belirterek, sektörde yerli üretime yönelik hareketlilik başladığını belirterek, "Özelikle ithal olarak getirilen bazı yabancı firmaların Türkiye'de üreticilerle temasları var. Önümüzdeki yıllarda sektörde yüzde 30 büyüme ve 2023 için 2.5 milyar dolar ihracat hedefliyoruz" dedi.

Resmi Gazete'nin 2 Ağustos tarihli sayısında yer alan ithalat rejimi kararıyla, ayakkabı

ithalatında gümrük vergileri yeniden belirlenerek, deri ürünlerde çift başına minimum 3 dolar olan gümrük tarifesi 5 dolara çıkartıldı, menşeine göre yüzde 10-50 ek gümrük vergisi getirildi

10 yıl önce