|

Kapalıçarşı'da kiralar TL ile

Alış veriş merkezlerindeki dükkan kiralarının TL'ye çevrilmesi çağrısına İstanbul Kapalıçarşı da olumlu cevap verdi. Çarşı yönetimi alımlarda ve kira kontratında TL’ye geçti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/12/2016 Pazar
Güncelleme: 00:53 - 11/12/2016 Pazar
Yeni Şafak

Perakende sektöründe maliyetlerin önemli bir bölümünü oluşturan kira giderleri, son dönemde döviz kurundaki artışın da etkisiyle bazı AVM'lerde mağaza kapatmalarına neden olurken, perakendeciler, memnuniyetle karşıladıkları Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TL kullanılması yönündeki çağrısıyla birlikte AVM'lerin mağaza kiralamada dövizden TL'ye geçmesini istedi. Bu çağrıya kısa süre içinde birçok alışveriş merkezi sahibi TL'ye geçerek yanıt verdi. Destek zincirine en son Kapalıçarşı da eklendi.



Yazılı duyuru yaptı


Kapalıçarşı Esnaflar Derneği tarafındKapalıçarşı Esnafları Derneği, Kapalıçarşı'da yapılacak alışverişlerin ve kira kontratlarının Türk lirası ile gerçekleştirileceğini yazılı açıklama ile duyurdu. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı doğrultusunda, yönetim kurulumuzun aldığı 6 Aralık 2016 tarihli ve 138 sayılı karar gereğince, esnaflarımız ve mal sahipleri ile yaptığımız istişareler neticesinde, bundan böyle Kapalıçarşı'da yapılacak alışverişlerin ve kira kontratlarının Türk lirası ile gerçekleştirileceğini, ülkemizi ekonomik yönden çökertmek isteyen dış güçlere prim vermeyeceğimizi ve bunu büyük bir kararlılıkla sürdüreceğimizi ilan ederiz.”


#AVM
#Döviz kuru
7 yıl önce