|

KOBİ’ye nefes kredisi başladı

Nefes Kredisi Projesi başladı. KOBİ'ler, alacakları üyelik belgesiyle, Ziraat Bankası ve Denizbank şubelerinden, yıllık yüzde 9,90 - aylık yüzde 0,83 faizle 1 yıl vadeli kredi kullanabiliyor. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) ve Kredi Fonu'nun teminatıyla, Ziraat Bankası ve Denizbank işbirliğinde proje hayata geçirildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/12/2016 Perşembe
Güncelleme: 00:18 - 15/12/2016 Perşembe
Yeni Şafak

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, 81 İl'deki Oda ve Borsaların bu projede büyük bir inisiyatif üstlendiklerini belirterek, “Onların da destekleriyle 1 milyar TL olarak başlayan projemiz 5 milyar TL'lik kredi hacmine ulaştı. Reel sektör ile finans sektörü birlikte el ele verdik ve KOBİ'lere nefes olacak bir mekanizma geliştirdik. Cumhurbaşkanımız ile Başbakanımızın başlattığı kredi faizlerini düşürme politikasına özel sektör olarak katkı sağlamış olduk” dedi. Hisarcıklıoğlu, KOBİ'lerin yüzde 15 ile yüzde 18 arasında faizle kredi kullanabildiğini söyledi.



Ege'de 133 bin firmaya kaynak


TOBB'un başlattığı Nefes Kredisi Projesi kapsamında İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası ve İzmir Ticaret Borsasının bankalara yatırdığı 16 milyon liralık kaynakla en az bin 133 KOBİ kredilendirilecek. Oluşturulan 160 milyon liralık kaynaktan en az bin 333 KOBİ, yüzde 9,9 faiz ve 1 yıl vadeli kredi kullanabilecek. İzmir Ticaret Odası ve Ege Bölgesi Sanayi Odası üyeleri en fazla 150 bin, İzmir Ticaret Borsası üyeleri ise en fazla 100 bin lira kredi kullanabilecek.


#Nefes Kredisi Projesi
#KOBİ
#Ziraat Bankası
7 yıl önce