|

Kocaeli’den 22 ülkeye ihracat

Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Marmara Araştırma Merkezi (MAM) ve DTİ İmplant şirketi iş birliğinde yerli imkanlarla geliştirilen diş implantları, 22 ülkeye ihraç ediliyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/12/2016 Pazartesi
Güncelleme: 23:36 - 18/12/2016 Pazar
Yeni Şafak

Yerli implantın üretimi için 2012'de İstanbul'da fabrika kuran şirket, yurt dışından gelen yüksek talebin karşılanamaması üzerine üretim tesislerini Kocaeli'ndeki TÜBİTAK Marmara Teknokent'e (TÜBİTAK MARTEK) taşıdı. DTİ İmplant Genel Müdürü Talat Buğur, tıp öğrencisi olduğu yıllarda kurduğu yerli diş implantı imalat hayalini, 2012'de TÜBİTAK'ın desteğiyle gerçeğe dönüştürdüğünü


söyledi.



DÖVİZ KAZANDIRACAK


Talat Buğur, saklanmasında ve sterilizasyonunda önemli avantajlara sahip bu mamülün sadece Türkiye'de üretildiğini, TÜBİTAK MARTEK'te kurdukları yeni fabrikada ilk etapta yıllık 250 bin ve hemen sonrasında da 500 bin adet implant imal etmeyi ve bunların önemli kısmını ihraç edip ülkeye döviz kazandırmayı amaçladıklarını belirtti. Türkiye'de yılık implant pazarının 350-400 bin civarında olduğuna dikkati çeken Buğur, sözlerini şöyle sürdürdü: "Avrupa ülkelerinde yılda 5,5 milyon, dünya genelinde 40 milyon civarında implant kullanılıyor. Dünya implant pazarının büyüklüğü 4,5 milyar dolar tahmin ediliyor ve sektör global olarak yılda yüzde 12 büyüyor. Bu önümüzde ciddi fırsatlar olduğunu bize gösteriyor. Şu anda yurt dışından gelen talebin tamamını karşılayamıyoruz. Önümüzdeki yıl ciddi ihracat atağına başlayacağız."


#TÜBİTAK
#Yerli implant
7 yıl önce