|

Komuta kontrol THY’ye emanet

Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde yer alan komuta kontrol uçaklarının lojistik destek hizmetini 5 yıl boyunca Türk Hava Yolları (THY) Teknik AŞ sağlayacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/12/2016 Cumartesi
Güncelleme: 00:13 - 31/12/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) ve THY Teknik AŞ arasındaki Komuta Kontrol Uçakları Lojistik Destek Projesi Sözleşmesi imzalandı. SSM Müsteşarı İsmail Demir, projenin Türkiye'de havacılık bakım, onarım ve destek hizmetleriyle ilgili yetkin bir kuruluşun Türk Silahlı Kuvvetlerine hizmet verir hale gelmesini sağlaması açısından önemli olduğunu belirterek, "Savunma sanayiindeki lojistik işlerine yönelik kurgunun şekillenmesine yapacağı katkıyla bir kilometre taşı niteliği taşıyor" dedi. THY Teknik AŞ Genel Müdürü Ahmet Karaman da şirketin uçak bakımında dünyada 7. sırada bulunduğunu ve geçen yıl 1 milyar dolar civarında ciro yaptıklarını söyledi. Türkiye'de de daha fazla ihtiyacı karşılamayı amaçladıklarını ifade eden Karaman, şu anda 40 uçağı aynı anda bakıma alabildiklerini, yeni yatırımlarla 80-100 uçağa bakabilir hale gelerek, “sınıf atlamayı” hedeflediklerini söyledi.



SAVUNMADA BİR İLK


Sözleşme ile ilk kez platform düzeyindeki bir savunma sisteminin lojistik destek projesi hayata geçirildi. Bu kapsamda Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde mevcut 4 ayrı tipte toplam 6 komuta kontrol uçağının faal ve tüm fonksiyonlarıyla çalışır durumda tutulması sağlanacak.


#Hava Kuvvetleri Komutanlığı
#Türk Hava Yolları
7 yıl önce