|

Krizi fırsata dönüştürdü

2001 Krizi ile Cezayir'e gidip orada kurduğu fabrika ile mobilya üreten Tan Ailesi, Türkiye'ye ev tekstili işiyle geri döndü.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/01/2017 Salı
Güncelleme: 23:06 - 9/01/2017 Pazartesi
Yeni Şafak

Bella Maison markasıyla yola çıkan aile, öz sermayeleri ile yurt içinde ve yurt dışında toplam 7 mağaza açmayı planlıyor. İngiltere'ye ve Kuveyt'e ihracat yapmaya başladıklarını, önümüzdeki dönemde de mağaza açılışıyla birlikte Cezayir'e de önemli ölçüde ihracat yapmaya başlayacaklarını söyleyen Bella Maison Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Tan, “Bu yıl içerisinde Bella Maison mağazalarını açmaya başlıyoruz. İstanbul, İzmir, Ankara başta olmak üzere Türkiye'de büyük şehirlerde 5 tane mağaza açacağız. Bunun için 25 milyon liralık yatırım yapacağız” diyor.



YENİ MAĞAZALARLA İSTİHDAMIMIZ ARTAR


“Güzel Evim” mottosuyla kurulan Bella Maison markası için bu yıl 2 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını belirten Muhammed Tan, yıl sonuna kadar 10 milyon dolarlık bir ihracat yapacaklarını belirtti. Tan, İngiltere, Kuveyt ve Cezayir'den sonra Fransa ve Güney Amerika pazarlarıyla ilgilendiklerini bilgisini paylaştı. 200 kişinin çalıştığı fabrikalarda üretim gerçekleştirerek dolaylı olarak istihdama katkı sağladıklarının altını çizen Muhammed Tan, açacakları mağazalarla doğrudan istihdam sayılarını önemli ölçüde artıracaklarını söyledi.



  1. YATIRIMLAR SÜRECEK
  2. Ev tekstili sektörüne ciddi oranda yatırım yaptıklarını ve bu konuda iddialı olduklarını belirten Tan, “Dünyada uhtemel bir kriz yaşanıyor. Ülkemizde de etkileri görünüyor. Fakat tüketim toplumu haline gelmiş ülkelerde ticaretin durması söz konusu değil. Yatırımlar devam ediyor ve edecek. Biz de bu dönemde yatırım yapmanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz" dedi.

MUKAVEMETLİ OLDUĞUMUZU GÖRDÜK


2016 yılında ekonomik anlamda çok büyük sıkıntılar yaşamadıklarını dile getiren Tan şunları kaydetti: “Türkiye olarak zor bir 2016 yılı geçirdik. Hükümetimizin attığı doğru adımlarla dönemi stabil atlattık. Dünya genelinde dövizde artış beklenilen bir durumdu. Fakat mukavemetli bir ülke olduğumuzu, her rüzgarda sarsılmadığımızı kanıtlamış olduk.”



MÜCADELEYE AYNEN DEVAM


Şu dönemde herkesin elini taşın altına koyması gerektiğine vurgu yapan Bella Maison Yönetim Kurulu Başkanı, “Artık her şeyi devletten bekleme zihniyetinden vazgeçmemiz gerekiyor. Üretim, yatırım ve girişim anlamında ciddi çaba sarf etmemiz gerekiyor. Mücadeleye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.




#Bella Maison
#Cezayir
7 yıl önce