|

MAKTEK''te satış rekoru

İstanbul''da düzenlenen Makine ve Takım Tezgâhları Fuarı MAKTEK Avrasya 2014''te satış rekoru kırıldı. 6 günde 72 ülkeden 65 bini aşkın ziyaretçinin katıldığı sektörün en büyük buluşmasında 1 milyar TL''lik satış yapıldığı açıklandı.

Ekonomi Servisi
00:00 - 26/10/2014 Pazar
Güncelleme: 23:46 - 25/10/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
MAKTEK''te satış rekoru
MAKTEK''te satış rekoru

Takım Tezgahları Sanayici ve İşadamları Derneği (TİAD) ve Makina İmalatçıları Birliği (MİB) işbirliğiyle düzenlenen makine sektörünün Avrasya''daki en büyük buluşması MAKTEK Avrasya 2014 Fuarı, dünya makine sektörünü İstanbul''da buluşturdu. TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi''nde gerçekleştirilen ve 6 gün süren MAKTEK Avrasya 2014 Fuarı''na, 72 ülkeden sektör temsilcileri ile Türkiye''den ise 76 ilden toplam 65 bin 722 ziyaretçi katıldı. Fuar süresince yapılan satışlarla toplamda 1 milyar TL''ye yakın iş hacmine ulaşıldı.

72 ÜLKEDEN KATILIM OLDU

Konuyla ilgili bilgi veren TÜYAP Fuarcılık Genel Müdür Yardımcısı İlhan Ersözlü, ''Sanayileşmeyi ve birçok sektörün rekabet gücünü doğrudan etkileyen makine ve takım tezgâhlarının Avrasya bölgesindeki en önemli üreticilerini MAKTEK Avrasya 2014 Fuarı gerek katılımcı firmaların gerek ziyaretçi sayısı bakımından memnuniyet vericiydi. Geçen yıl 64 ülkeden 59 bin 600 kişiyi ağırlamıştık. Bu yıl iki sektörün işbirliği doğrultusunda 72 ülkeden sektör temsilci katıldı'' dedi.

800 MİLYON $''I YAKALARIZ

Almanya, İspanya, Çin, Tayvan, Hindistan, Güney Kore, Japonya, İtalya gibi bu sektörlerde söz sahibi ülkelerin de fuara büyük ilgi gösterdiklerini belirten Ersözlü, ''Geçen yılki fuarda katılımcı firmalar arasındaki ticaret yılsonuna kadar devam ederken, 600 milyon dolarlık iş hacmine ulaşıldı. Bu yıl sene sonuna kadar, 800 milyon dolarlık bir ticaret hacmine ulaşılacağını öngörüyoruz'' değerlendirmesinde bulundu.

FUARA YOĞUN ZİYARETÇİ AKINI OLDU

MAKTEK Avrasya 2014 Fuarı''nda Türkiye''nin ve dünyanın önde gelen katılımcılarından 1.378 firma ve firma temsilciliği ve bu firmaların temsil ettiği 3 bine yakın marka yer aldı. Yüzde 46 büyüme ve artan katılımla beraber toplam 122 bin metrekare kapalı alan kapasitesine sahip TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi''nin 15 salonu da tam kapasiteyle kullanıldı. Fuarda; takım tezgâhları, metal-sac işleme makinaları, tutucular-kesici takımlar, kalite kontrol-ölçüm sistemleri sergilendi.

9 yıl önce