|

MB'den bekle-gör duruşu

Merkez Bankası (TCMB) yılın son Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında ağırlıklı artırım beklentilerinin aksine kısa vadeli faizleri değiştirmedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/12/2016 Çarşamba
Güncelleme: 23:46 - 20/12/2016 Salı
Yeni Şafak

TCMB marjinal fonlama oranını yüzde 8.50, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 8, koridorun alt bandını ise yüzde 7.25 düzeyinde sabit tuttu. PPK açıklamasında yakın dönemde küresel belirsizliklerdeki artışa bağlı olarak yaşanan döviz kuru hareketleri ve petrol fiyatlarındaki yükselişin enflasyon görünümüne dair yukarı yönlü risk oluşturduğu belirtilerek, “Öte yandan, toplam talep gelişmeleri bu etkileri sınırlamaktadır. Kurul, bu faktörlerin net etkilerinin daha sağlıklı değerlendirilebilmesi açısından, gelişmelerin yakından takip edilmesinin faydalı olacağını ifade etmiştir” denildi.



Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya başkanlığında toplanan PPK'da, gelecek döneme ilişkin faiz kararında enflasyon verilerinin etkili olacağına da vurgu yapıldı.Açıklamada, “Önümüzdeki dönemde para politikası kararları enflasyon görünümüne bağlı olacaktır. Enflasyon beklentileri, fiyatlama davranışları ve enflasyonu etkileyen diğer unsurlardaki gelişmeler yakından izlenerek para politikasındaki temkinli duruş sürdürülecektir” ifadelerine yer verildi.


#Merkez Bankası
#Murat Çetinkaya
#PPK
7 yıl önce