|

Mesleki eğitimde işbirliği modeli

Mesleki eğitime yön verecek yeni işbirliği modeli hazırlandı. İllerin okul müdürleri ve sektör temsilcilerinden oluşacak yönetim kurulunun kararlarıyla eğitim ortamının iyileştirilmesi, öğrencilerin yetiştirilmesi, istihdam ve staj gibi uygulamalarhayata geçirilecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/12/2016 Pazartesi
Güncelleme: 23:41 - 18/12/2016 Pazar
Yeni Şafak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Nuri Gülay, il merkezleri ve ilçelerde kurulacak mesleki ve teknik eğitim yönetim kurullarıyla sektörün istediği nitelikli iş gücünün oluşturulacağını söyledi. Gülay, 21 Kasım'da Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın imzasıyla “Okul-Sektör İşbirliğinde Mesleki ve Teknik Eğitim Okul Yönetim Kurulu Çalışmaları” konulu genelgenin yayımlandığını hatırlattı.



İSTİHDAM VE STAJ ODAKLI


Meslek liselerini cazip hale getirmek için çalıştıklarını anlatan Gülay, sektörle iş birliğini önemsediklerini ifade etti.


Genelgeyle “yönetim kurulu” modelini oluşturduklarını vurgulayan Gülay, şöyle konuştu: “Genelgenin usul ve esaslarıyla böyle bir kurulun oluşmasının talimatını illere gönderdik. Bu yönetim kurulunda sanayi ticaret odasından, esnaf sanatkarlar odasından, İŞKUR'dan, meslek odalarından, belediyelerden ve ilgili sektörlerden temsilciler olacak. Okul müdürleri, bu yönetim kuruluyla birlikte okulu yönetecek. Eğitim ortamının iyileştirilmesi, öğrencilerin yetiştirilmesi ve istihdamı ve stajları gibi birçok konuda yönetim kuruluyla birlikte kararlar alınacak ve bunlar uygulamaya geçirilecek.”







750'DEN FAZLA ALAN KAPATILDI


Osman Nuri Gülay, Türkiye'de şu anda 3 bin 264 meslek lisesinin bulunduğunu ve bu liseleri tek tek incelediklerini aktardı. Meslek liselerindeki tüm alan ve dalların, bulunduğu şehrin nitelikli iş gücü ve istihdamına göre yenilenmesi gerektiğine dikkati çeken Gülay, “Hangi alanlarda istihdam varsa o alanlar açılacak. 750'nin üzerinde alanı kapattık. Sektör yönetim kuruluyla paylaşıp kararı bize gönderdiklerinde Bakanımızdan onay alarak alanları ve dalları o ilin istihdam edeceği şartlara uygun revize edeceğiz” dedi.


#Milli Eğitim Bakanlığı
#Mesleki ve Teknik Eğitim
#Osman Nuri Gülay
7 yıl önce