|

Milyarlık 5 yeni proje yapacak

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, 2017'de “Avrupa Konutları” markalı 3 bin 23 yeni konut inşa edeceklerini kaydetti.

Yeni Şafak
04:00 - 29/12/2016 Perşembe
Güncelleme: 00:41 - 29/12/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Yatırımlara ara vermeden devam edeceklerini belirten Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, 2017 yılında yaklaşık 824 milyon dolar yatırım değerinde 5 proje inşa edeceklerini söyledi. Çetinsaya, “5 projemizin inşaatı devam ediyor. 5 yeni projeye de 2017'de başlayacağız. 10 projenin toplam arsası 714 bin metrekare. 5 şantiyede 6 bin çalışanımız var. Yeni projelerle birlikte çalışan sayımız da 10 bine yükselecek" dedi. 2017'de başlanacak 5 yeni projede toplam 3 bin 23 konut bulunuyor. Mevcut inşaatlarla birlikte ürertilen konut sayısı ise 6 bin 630.



2 BİN 500 TL'YE BU İŞ YAPILIR


Hedeflerinin herkesi ev sahibi yapmak olduğunu belirten Çetinsaya, “Biz şu anda ancak orta ve orta üstü grubu ev sahibi yapabiliyoruz. Çünkü arsa maliyetleri çok yüksek. Devlet arsa maliyetlerini düşürsün ben 2 bin 500 TL'ye ev satarım. Bizim için önemli olan arsa maliyeti. Bir arsanın satılabilir maliyeti Kayaşehir'de 2 bin TL. Buna 2 bin TL de inşaat maliyeti ekle, eder 4 bin TL. Biz de 4 bin 500 TL'ye satıyoruz. Bundan sonraki hedefimiz devlet eğer arsa maliyetlerini düşürürse dar gelirliyi ev sahibi yapmak" diye konuştu.



Eski konutların fiyatları düşüyor


İnşaat sektöründe maliyelerin arttığını belirten Çetinsaya, "Her yıl yüzde 11 oranında artış var. Hiç kimse ben maliyetimin altında satıyorum diyemez. Konut fiyatları düşüyor şeklinde haberler çıkıyor. Konut fiyatlarında düşüş var ama sıfır konutta değil. Eski konutların fiyatlarında düşüş var. Çünkü vatandaş evini satamıyor o nedenle de düşürüyor fiyatları. Bu bize yansımıyor. Biz fiyattan ziyade katkı paylı vadeler yapıyoruz. Bunları yapmamız lazım, çeşitlendirmemiz lazım. Eğer sıfır konutta bir düşme olursa müteahhit yaşayamaz" ifadesinde bulundu. Çetinsaya, insanların parasını değerlendirebileceği güvenilebilir bir yer aradığını, konutun garanti bir gelir haline geldiğini de söyledi.



Piyasa normal


Kasım ve Aralık aylarında konut satışlarında durgunluk görüldüğünü fakat bunun da normal olduğunu belirten Çetinsaya, “15 Temmuz darbe girişimi sonrası Emlak Konut GYO'nun yaptığı kampanya ile Ağustos ve Eylül satışlarımız iyi gitti. Geçen yılı geçtik. Fakat Eylül sonrası satışlarda biraz durgunluk oldu ama bu her yıl böyle olur. Yıl sonuna doğru satışlar düşer. 2017 Mart ayı itibariyle satışlarımız tekrar canlanacaktır. Ama her şey Türkiye'nin ekonomisine bağlı" diye konuştu.




#Artaş İnşaat
#Süleyman Çetinsaya
7 yıl önce