|

Ninelere torun bakım maaşı

Milyonlarca çalışan anneye yeni bir destek geliyor. Kadın istihdamını teşvik için torununa bakan büyükannelere bakım parası verilecek. Çalışma hayatında yeni reformlar da yolda.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/01/2017 Perşembe
Güncelleme: 07:12 - 5/01/2017 Perşembe
Yeni Şafak

Önümüzdeki dönem çalışan kadınlara destek olunması amacıyla yeni bir proje başlatıldı. Kadın istihdamını teşvik için torununa bakan büyükannelere bakım parası verilecek. Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu,6 yaşına kadar çocuklara evde anneanne ya da babaannelerin bakması halinde bu kişilere parasal destek vereceklerini açıklayan Müezzinoğlu, bu desteğin ilk etapta 0-3 yaş torunlara bakanlar için sağlanacağını dile getirdi. Müezzinoğlu, “Çalışma tamamlandı, anne yarı zamanlı çalışıyorsa, tam zamanlı çalışsın, aradaki farkı anneanneye ya da babaanneye verelim diyoruz" dedi.



BİN AİLE İLE PİLOT UYGULAMA


Uygulamaya belirli pilot illerden başlanacağını ifade eden Müezzinoğlu, bu kapsamdaki iki ilin İzmir ve Bursa olduğunu da belirtti. “Torunlara bakım konusunda nineler zaten fedakarlık yapmıyor mu? Kreşlerin çocuklar için sağlıklı hale getirilmesi daha doğru olmaz mıydı?" şeklindeki soruya ise Bakan Müezzinoğlu, “Bize yapılan talep üzerine 1000 aile ile bir pilot çalışma başlatmayı planlıyoruz. Onun sonucuna göre hareket edeceğiz" cevabını verdi.



ÇALIŞMA YAŞAMINDA MİLLİ SEFERBERLİK


Çalışma hayatında milli seferberlik başlatılacağını dile getiren Müezzinoğlu, üst yönetimde olan müsteşar, bakan yardımcısı, müsteşar yardımcıları, kurum başkanı ve genel müdürler düzeyinde 5'er kişilik ekipler oluşturulacağı bilgisini verdi. Müezzinoğlu, “Her Cuma 81 ili paylaşarak önümüzdeki 3 ay içerisinde hizmet alan kitlemizle irtibat kuracağız. İlk programı yarın Konya'da yapacağız. O bölgede çalışanlarımızla birlikte değişik kurumlardan örneğin 10 tane farklı fabrikadan 1'er tane asgari ücretli, 1'er tane beyaz yakalı, 10 iş yerinde 2 tane engelli gibi 20-25 kişilik çalışan grupla birlikte oturup bir değerlendirme yapacağız" şeklinde konuştıu. Müezzinoğlu, “Toplum yararına 9'ar aydan 2 dönem çalışan işçileri sürekli çalıştırmak için çalışma yapılıyor. Bu kesimler 9 aydan sonra işsiz kalmaları önlenmiş olacak. Bu durumdan Kasım 2016 ayına kadar 164 bin vatandaşımız istifade etti" dedi.









#Mehmet Müezzinoğlu
#Torun bakım maaşı
7 yıl önce