|

Proje sizden para bizden

Hükümet, Cazibe Merkezleri Programı'nda ısrarını sürdürüyor. “Siz yeter ki projenizi getirin, para bizden" çağrısında bulunan Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Devlet, teminat da istemiyor, Kredi Garanti Fonu’ndan teminatı da sağlıyoruz. Elele vereceğiz; hem kendimiz kazanacağız hem gençlerimize geleceğe dönük umut, ışık, cesaret vereceğiz” diye konuştu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/12/2016 Pazartesi
Güncelleme: 23:35 - 18/12/2016 Pazar
Yeni Şafak

Hükümet, Doğu ve Güneydoğu'da 23 ili kapsayan kalkınma paketinin hayata geçmesi için adım atmaya devam ediyor. Maliye Bakanı Naci Ağbal, Cazibe Merkezleri Programı'na ilişkin, “Siz yeter ki projenizi getirin, para bizden. Devlet, teminat da istemiyor, Kredi Garanti Fonu'ndan teminatı da sağlıyoruz” dedi.



HÜKÜMET TAKİP EDİYOR


Bayburt Öğretmenevinde düzenlenen Cazibe Merkezleri Programı Değerlendirme Toplantısı'nın açılışında konuşan Ağbal, Başbakan Binali Yıldırım'ın eylül ayında açıkladığı Cazibe Merkezleri Programı'ndaki 23 il arasında Bayburt'un da yer aldığını hatırlatarak, “Sayın Başbakanımız 23 ilde projenin çok somut, hızlı ve etkin şekilde uygulanmasını istiyor. Zaman zaman programlar, planlar açıklanıyor ama uygulamaya baktığımızda istediğimiz ölçüde gitmediğini görüyoruz. Bu defa, bu projeye özel önem veriyoruz hükümet olarak” ifadelerini kullandı.







ÖZEL FİYAT AVANTAJI


Bu bölgelerde üretim yapan işletmelerin kamu ihalelerine ayrıcalıklı gireceğine vurgu yapan Ağbal, “Örneğin, Devlet Malzeme Ofisi (DMO) bir malzeme ihalesine çıktığında sadece bu bölgedeki illerde üretim yapan şirketler ihaleye girebilecek veya bu şirketlere özel fiyat avantajı getirilecek. Bu da hepimiz için heyecan duyulması gereken bir unsur” diye konuştu.


Cazibe Merkezleri Programı'na ilişkin Bakanlar Kurulu kararının bu hafta yayımlanmasını beklediklerini de anlatan Ağbal, programı uygulamakla Kalkınma Bakanlığının görevlendirildiğini söyledi. Ağbal, programın yatırımcılara danışmanlık, bedelsiz tahsis yeri gibi çeşitli imkanlar sunduğuna dikkati çekti.



FIRSATI KAÇIRMAYALIM


Bayburtlu yatırımcıların bu tarihi fırsatı kaçırmaması gerektiğine işaret eden Maliye Bakanı Naci Ağbal, “Bayburt'un kışını çeken sizlersiniz. Bayburt'un kışını yaz etmek için devletin sunduğu eli geri çevirmemeniz lazım. Bazen de güç birliği yapmak lazım. 8-10 kişi bir araya gelip güç birliği yapsa çok ciddi işler ortaya çıkacak. Yatırımları büyütme noktasında adım atılmalı” değerlendirmesinde bulundu. Ağbal, yolda karşılaştığı gençlerin iş istediklerini dile getirerek, şunları kaydetti: “Gençler iş istiyor, bu işi kim verecek? Devlet olarak biz, işverenler olarak siz. El ele vereceğiz, hem kendimiz kazanacağız hem de gençlerimize geleceğe dönük umut, ışık, cesaret vereceğiz. Ben üzülüyorum gençleri gördüğüm zaman. Bu fırsatı değerlendirme gayretinde olacağız. Yatırımcıya kapım sonuna kadar açık.”


#Kalkınma paketi
#Cazibe Merkezleri Programı
#Proje
#Maliye Bakanı
#Naci Ağbal
7 yıl önce