|

Promosyonda top Başbakan'da

Bankalardan alınacak emekli promosyonu için gözler Başbakan Binali Yıldırım'da. Müjdeyi Başbakan Yıldırım'ın bizzat vereceğini açıklayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, emekliye promosyon sorularına açıklık getirdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/12/2016 Çarşamba
Güncelleme: 00:20 - 28/12/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Çalışmanın devreye alınması için Başbakan'dan talimat beklediklerini söyleyen Müezzinoğlu, “Bin liranın altındaki bir emeklimize üç yıllığına verilebilecek rakam 200 liranın altında. Bin ila 2 bin arasında emekli maaşı alanların reel olarak banka hesaplarına göre alabilecekleri rakam 300'ün altında. Bu rakamlar böyle olduğu için Başbakanımız Bankalar Birliği'nden fedakarlık isteyecek. O fedakarlık arzu ederiz ki emeklimize yılbaşında bir çerez ikramiyesi gibi olsun. Kamuoyunda yanlış bir algı yönetiliyor. Böyle bir rakamın reel karşılığı yok. Promosyon, hükümetin değil tamamen bankalarla emekliler arasında ama hükümet olarak 'emekli bizim emeklimiz' diyoruz” dedi.



İKRAMİYE NE KADAR OLACAK?


Emekliye ikramiye tutarı ile ile ilgili son açıklama ise Maliye Bakanı Naci Ağbal'dan geldi. Emekliye ikramiyenin 60 kuruştan başladığını ifade eden ve bu ödemenin ek göstergesi olmayanları kapsadığını kaydeden Ağbal, yakın yıllarda bu rakamın 3 bin lirayı bulduğunu belirtti.


#Mehmet Müezzinoğlu
#Binali Yıldırım
7 yıl önce