|

“Taksiciyi hırsız yerine koymayın”

İstanbul'da taksilerde "indi bindi" ücreti uygulaması resmen başladı. Artık taksilerde 2,5 kilometreye kadar olan mesafede 8 lira 75 kuruş ödeniyor. “Taksiciler fazla para alıyor” diyenler için yorum yapan İstanbul Taksiciler Odası, “Esnafımızı hırsız yerine koymayın, şikayet edin” dedi.

Yeni Şafak ve
14:56 - 23/01/2017 الإثنين
Güncelleme: 14:58 - 23/01/2017 الإثنين
Yeni Şafak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin aldığı 'Takside indi- bindi ücreti' kararı İstanbul'da uygulanmaya başlandı. İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Yahya Uğur, İstanbul'daki tüm taksi şoförlerinin taksimetrelerini yeni sisteme geçirdiklerini açıkladı. Uğur, sisteme geçmek istemeyenlerin şikâyetlerine rağmen kararın oy birliğiyle alındığını ifade etti. Uğur, aynı zamanda lüks taksi denilen 'Turkuvaz' taksi uygulamasının da resmi olarak yürürlüğe girdiğini duyurdu.



SORUN VARSA ŞİKAYET EDİN

Bunun dünyada eski ama Türkiye için yeni bir sistem olduğunu dile getiren Uğur, “Bize taksici esnafımız hakkında 'Taksimetreyle oynuyorlar' şeklinde şikayetler geliyor. Taksimetreyle oynamak mümkün değil. Taksici arkadaşlarımız bunu yapamaz. Lütfen esnafımızı hırsız yerine koymasınlar ve onlarla tartışmasınlar. Bir sorun yaşanırsa gerek bize gerekse belediyeye şikayet yolunu seçsinler” dedi.



Taksimetre ile ilgili şikayetlerin 15 gün içinde sona ereceğini belirten Uğur, “Taksiyi sürekli olarak kullanacak müşterilerimiz sistemi birkaç gün içinde öğreneceklerdir. Diğer müşteriler de kullandıkça sistemi çözebilirler. Eskiden taksici arkadaşlarımız kısa mesafe yüzünden müşterileri mağdur ediyorlardı. Bu sistemle bu sorun ortadan kalkmış olacak” diye görüş verdi.



2,5 KİLOMETREYE KADAR 8.75 LİRA

Düzenlemeye göre 2.5 kilometreye kadar olan taksi mesafesi için 'indi-bindi' uygulaması yapılıyor. Bu uygulama için belirlenen ücret ise 8 lira 75 kuruş. Taksimetre açılış ücreti tüm segmentler için 3 lira 45 kuruş olacak. Gidilen kilometre başına 2 lira 10 kuruş ücret yazacak. Yolculuk başına minimum ücret ise 8 lira 75 kuruş olacak.



EMNİYET KEMERİ UYARISI ZORUNLU

Öte yandan tüm taksilere 'Emniyet kemeri takın' etiketi zorunluluğu geldi. Buna göre etiketlerin her takside 3'er adet olarak yapıştırılması zorunlu. Etiketler torpido üzerine ve arka koltuk camlarının altına birer tane olarak yapıştırılacak.



#Taksi
#İndi-Bindi
#Yahya Uğur
#İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon
#İstanbul Taksiciler Odası
٪d سنوات قبل