|

Teknolojiyle büyüyen nesile dijital sigortacılık

Sigorta sektörünün tüm satış kanallarının yakın bir gelecekte dijitalle entegre olacağını söyleyen SBN Sigorta Genel Müdürü Recep Duray, “Bugün yaşamının çoğunu dijitalde geçiren nesil sigortalanabilir değerlere sahip olduğunda, sigortayı da dijitalden almayı tercih edecek” diye konuştu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/12/2016 Cuma
Güncelleme: 22:49 - 29/12/2016 Perşembe
Yeni Şafak

SBN Sigorta Genel Müdürü Recep Duray, sigorta sektörünün zamanla dijitalle iç içe geçeceğini söyledi. Şu anda sigortalanabilir bir değeri olanların belli bir yaş grubunda, belli bir satın alma alışkanlığına sahip kişiler olduğunu kaydeden Duray, “Ancak 10 yıl sonra, yaşamının çoğu dijitalde geçen bir neslin de sigortalanabilir bir değeri olduğunda, sigortayı da buradan almayı tercih edecekler” dedi.



Sigorta şirketleri kadar acenteler, brokerler ve çağrı merkezlerinin de dijital platformlarda olacağını ifade eden Duray, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunların hepsi birbirine entegre olacak. Müşteri istediğinden satın almayı gerçekleştirecek. Bazen komplike bir sorun olduğunda acenteyle konuşmanız gerekebilir, bazen de çok basit bir işlemdir ve evinizden yapmak istersiniz. Bunlar birbirinin rakibi değil, tamamlayıcısı. Bundan kaçış yok, hepsini entegre edeceğiz.”



'HER ALANDA ÜSTÜN HİZMET'


SBN Sigorta'nın geldiği noktayı da değerlendiren Recep Duray, “Her yıl sektör ortalamasının üzerinde büyüme hedefimiz vardı. Bunu bugüne kadar hep gerçekleştirdik. Kârlı olduğunu düşündüğümüz işlerde ve kanallarda yoğunlaşıyoruz. Örneğin finansal koruma sigortalarında çok büyük poliçeleri yapabiliyoruz, Türkiye'nin her yerindeki yatırımlarla ilgili karar verebilecek, fiyatlandırma yapabilecek bir ekibimiz var. Yatırım kredilerinde de talepler geliyor, bunlar da bizim uzmanlık alanımız. Teknik ekibimiz son derece iyi, her türlü talebi rahatlıkla karşılayacak bir altyapımız var. SBN Sigorta her alanda, en komplike poliçelerde üstün hizmet ve hızlı cevap verebilen bir şirket” diye konuştu.


#Sigorta şirketleri
#Teknoloji
#Recep Duray
7 yıl önce