|

TMSF ile rekor kırdı

Boydak Holding TMSF'ye devrinden sonra hızla büyüdü. TMSF Başkanı Muhiddin Gülal, Boydak’ın büyüklüğünün yüzde 27 artışla 10,1 milyar liraya çıktığını söyledi.

Burak Karaca
04:00 - 11/10/2018 Perşembe
Güncelleme: 01:57 - 11/10/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Boydak Holding ciroda 10 yılın zirvesinde.
Boydak Holding ciroda 10 yılın zirvesinde.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Muhiddin Gülal, “Dün açıklanan Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı’na biz TMSF kayyumunda yönetilen özellikle perakende ve hizmet sektöründe faaliyet gösteren aktörlerimiz ve paydaşlarımızla birlikte çok güçlü ve etkin bir şekilde katılacağız” şeklinde konuştu. Gülal, TMSF kayyumunda yönetilen Boydak Holding’in 3. çeyrek sonuçlarını açıkladığı toplantıdaki konuşmasında ayrıca, TMSF kayyumunda yönetilen bin 12 şirketin bulunduğunu belirtirken, bu şirketlerin özkaynak büyüklüğünün 19,9 milyar TL ve aktif büyüklüğünün ise 52,9 milyar TL seviyesinde olduğunu kaydetti.

EN AZ YÜZDE 10 İNDİRİM

Yarından itibaren İstikbal, Bellona ve Mondi mağazalarında kampanya logolarını yerleştirerek, en az yüzde 10 olmak kaydıyla indirim yapacaklarını söyleyen Muhiddin Gülal, “ Aydınlı Grubu’nda 3 markamız var. Pierre Cardin, Cacharel ve U.S Polo; onlar da bu sürece katılacak. Beyaz eşya sektöründe faaliyet gösteren Uğur Soğutma firmamız bu kampanyanın içerisinde yer alacak. Mobilya sektörünün önemli aktörlerinden birisi olan Alfemo da bu süreçte yer alacak. Aker de bu kampanyaya katılacak” ifadelerini kullandı. Gülal, bu süreçde güçlü bir şekilde hükümetin yanında yer alacaklarının altını çizerken, ‘Enflasyonla mücadele ederken bu şirketlerimizi nasıl aktif bir şekilde kullanabiliriz?’ sorusuna cevap arayacaklarını aktardı.

TMSF KONTROLÜNDE REKOR KIRDI

TMSF kayyumundaki şirketler arasında en büyüğünün Boydak Holding olduğunu vurgulayan Gülal, şirketin mobilya sektörünün yüzde 60’ına vaziyet ettiğini söyledi. Ayrıca şirketin 3. çeyrek rakamları hakkında da bilgi veren Muhiddin Gülal, Boydak Holding’i devraldıklarında holdingin büyüklüğünün yaklaşık 7,6 milyar TL olduğunu, bugün bunun yaklaşık yüzde 27 artışla 10,1 milyar TL’ye çıktığını aktararak, “Devraldığımız gün itibarıyla özkaynak büyüklüğü 5,8 milyar TL seviyesindeydi, Boydak Holding’in şu an itibarıyla özkaynak büyüklüğü 7,01 milyar TL seviyesinde” dedi. Bu yılın ilk 3 çeyreği ile geçen yılın aynı dönemi kıyaslandığında ciroda yüzde 8,3 artışla 7,3 milyar TL’ye ulaştığını vurgulayan TMSF Başkanı, 2017 yılında şirketi ciro olarak son 10 yılın en üst seviyesine çıkardıkları bilgisini verdi.

  • Satış projeksiyonumuz yok
  • TMSF kayyumunda olan şirketleri kendilerine devrolunduğundan itibaren milli servet olarak gördüklerini ifade eden Gülal, bu şirketlerde katma değer ve istihdam yaratılmaya devam edileceğini söyledi. Boydak Holding’in satışının yapılıp yapılamayacağı sorusuna da açıklık getiren Gülal, mahkemenin kararına uymakla mükellef olduklarını fakat bu şirketlerin satışı ile alakalı sürecin şirketlerin devamlılığı esası üzerine kurulu olduğunu dile getirdi. Boydak Holding’in ekonomik devamlılığında bir tehlike söz konusu olmadığını aktaran Muhiddin Gülal, “Kısa vadede satışla ilgili bir projeksiyonumuz yok. Mahkeme kararının neticelenmesini bekliyoruz, ondan sonra bir projeksiyon gerçekleştireceğiz. Blok mu satarız, parçalayıp mı satarız onu da vakit gelince konuşuruz” cevbını verdi.

Hedef 1 milyar TL kâr

Şirketi devraldıklarında 364 milyon dolar borcunun bulunduğunu, bu borcun 264 milyon dolarlık kısmını ödediklerini belirten Gülal, bu yıl 85 yeni mağaza açtıklarını ifade ederek, Boydak Holding’in mağaza sayısının bin 490 seviyesinde olduğunu, toplam çalışan sayısının 12 bin 564 olduğunu söyledi. Boydak Holding’in vergi ödemeleri ve ihracat adımları hakkında da bilgi veren Muhiddin Gülal, şirketin yaklaşık 1 milyar TL kârla yılı kapatmasını hedeflediklerini belirtti. Gülal şu ifadeleri kullandı: “Holdingin EBITDA değeri yüzde 29,9 artışla 1,2 milyar TL’ye ulaştı. Biz bu süreçte net karlılığımızı da yüzde 3 artırarak 754 milyon TL’ye çıkarttık. Ayrıca bu yılın ilk üç çeyreğinde ödenen vergiler yüzde 52 artışla 327 milyon TL’den 497 milyon TL’ye ulaştı. İhracatımız bu yılın ilk 3 çeyreğinde yüzde 6,4 artarak 288 milyon dolar seviyesine yükseldi. Ayrıca söz konusu dönemde Boydak Holding olarak 110 milyon TL’lik makine, teçhizat, ar-ge yatırımı gerçekleştirdik.

#TMSF
#Boydak Holding
5 yıl önce