|

Turistik illere 11 ülkeden direkt uçuş

Türk Hava Yolları ile Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde, Türkiye’nin turizmine katkı sağlayacak yeni adımlar atılıyor. Buna göre Türkiye’nin gözde turizm merkezlerine 11 ülkedeki 34 noktadan direkt uçuş seferi düzenlenecek.

Yasin Yılmaz
04:00 - 11/10/2018 Perşembe
Güncelleme: 01:49 - 11/10/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Mehmet Nuri Ersoy - İlker Aycı
Mehmet Nuri Ersoy - İlker Aycı

Operasyonlarını 122 ülkedeki 304 noktada sürdüren Türk Hava Yolları, Türkiye’nin büyüme sürecine katkı sağlayacak adımlar atmaya devam ediyor. THY, artan yabancı turist ilgisi nedeniyle 2019 yılından itibaren, Türkiye’nin gözde turizm merkezleri; Antalya, İzmir, Dalaman ve Bodrum-Milas havalimanlarından 11 ülkedeki 34 noktaya toplam 67 frekans tarifeli sefer düzenleyecek. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı’nın katılımı ile dün yapılan toplantıda Türkiye’nin turizmine katkı sağlayacak planlamanın ayrıntıları açıklandı.

ULAŞIM KOLAYLAŞACAK

Yeni seferler Avrupa ve Ortadoğu’da yüksek turizm potansiyeline sahip şehirler ile Türkiye’nin yeryüzü cenneti bölgeleri arasındaki ulaşımı kolaylaştıracak. Haftalık 67 sefer planlanan ülkeler ve sefer sayıları şöyle: İngiltere 8, Almanya 14, Rusya 14, Azerbaycan 7, Suudi Arabistan 3, Kuveyt 4, Ürdün 4, Ukrayna 1, Cezayir 3, İsrail 5 ve Lübnan 4.”

Toplantıda konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, ülkeye gelen turist sayısı kadar nitelikli turistin de gelmesinin önemli olduğunu vurguladı. Ersoy, nitelikli turisti ülkeye çekmek için insan kaynağı, ulaşım ve tanıtımın önemine dikkat çekti.

HEDEFİ YUKARI REVİZE ETTİK

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, “Şu andan itibaren, 2019 yaz tarifesiyle beraber 13 hattı devreye alacağız. Bu hatlarla beraber 67 tane frekans artışı yapmış olacağız. Yıl sonu hedefimizi 75 milyon yolcu olarak yukarıya doğru revize ettik. Hatırlarsanız, sene başı 74 milyon diye açıklamıştık ama gidişat öyle ki, 75 milyonu bulacağımızı görüyoruz” dedi.

#​Türk Hava Yolları
#Kültür ve Turizm Bakanlığı
6 yıl önce