|

Turizmciye sivil toplum morali

Rusya krizi ile gelir kaybı yaşayan turizmcinin son terör saldırılarından kaynaklanan sorunları aşma çabasına sivil toplumdan da destek geldi. Son yılların yükselen değeri İstanbul turizminin zarar görmemesi için TUGEV Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar, “Bu hain çabaları içimize kapanarak değil, dünyaya daha çok açılarak boş çıkaracağız” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/12/2016 Çarşamba
Güncelleme: 01:57 - 14/12/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Turizmci 2016'daki sorunları aşmaya çalışırken, terör saldırılarının oluşturabileceği olumsuz imaj çabalarıyla da mücadele ediyor. Sektöre sivil toplum örgütlerinden de destek geliyor. Turizmde son yılların yükselen değeri İstanbul'un son saldırılarda hedef alınması sektörü yıldırmadı. Yaşanan zararı azaltmak için hükümet tedbiri elden bırakmadı ve Türkiye tarihinde turizme ilk defa doğrudan destek sağlandı. Rusya ile ilişkilerin düzelmesi ve geçtiğimiz günlerde 2017 yılı için hükümetin turizmciye desteğini sürdüreceğini açıklaması sektörün yavaş yavaş toparlanmasını sağladı. Ancak 10 Aralık'ta Beşiktaş'ta gerçekleştirilen terör saldırısı gözlerin yeniden sektöre çevrilmesine sebep oldu.



İÇİMİZE KAPANMAYACAĞIZ


Yaşanan terör saldırısını şiddetle kınayan Turizm Geliştirme ve Eğitim Vakfı (TUGEV) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar, “Ses getirmek için terör eylemlerini büyük şehirlerde yapıyorlar. Biz İstanbul'daki sivil toplum örgütleri ve devletimiz olarak bu işin karşısında olduğumuzu, terörü lanetlediğimiz her yerde söylüyoruz. Biz birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz müddetçe bununda üstesinden geleceğiz” değerlendirmesinde bulundu. Terörün artık her yerde olduğuna vurgu yapan Çağlar, "Yaşadığımız olay yarın dünyada farklı bir ülkenin de başına gelebiliyor. Bunları, Türkiye'ye özel göstererek, ülkemizi güvensiz bir yer gibi lanse etmelerine izin vermemeliyiz. Bu hain çabaları içimize kapanarak değil, dünyaya daha çok açılarak boşa çıkaracağız" mesajını verdi.







TANITIMA AYNEN DEVAM


TUGEV olarak; İstanbul turizminin geliştirilmesi için Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Ticaret Odası, TÜRSAB gibi bütün derneklerle birlikte çalıştıklarını anlatan Çağlar, “Zaten bugüne kadar İstanbul'u tanıtmak için birçok faaliyetimiz vardı bu faaliyetlerimiz hızla artarak devam edecek” diye konuştu.



30'DAN FAZLA ÜLKEDE FUAR


15 Temmuzun hemen ertesinde Türkiye'deki tüm konsolosları Odalarında bir araya getirerek hain darbe girişimini ve demokrasi mücadelesini anlattıklarını belirten Çağlar şunları kaydetti: "30'u aşkın uluslararası fuara katılım düzenledik, firmalarımızı dünyaya taşıdık. Türkiye Demokrasi Platformu ile birlikte Belçika ve Almanya'da lobi çalışmaları yaptık. İstanbul Ticaret Gazetesinin İngilizce sayısını hazırladık ve uluslararası sivil toplum kuruluşları ile yabancı temsilciliklerine ulaştırdık. Bu sayede ülkemizdeki çarkların hiç bir aksama olmadan devam ettiğini daha kolaylıkla anlayabiliyorlar."



Dış dünya ile iletişim önemli


Çağlar aynı zamanda İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı sıfatıyla, Türkiye'nin turizm konusunda önemli mesafeler kat ettiğini dile getirerek; "Dünyanın en çok turist çeken altı ülkesinden biri haline geldik. Geçen yıl 36 milyon kişi bu ülkeyi ziyaret etti. Dış dünya ile iletişim çok önemli. Biz İTO olarak 2016'da ticari diplomasi atağımızı hızlandırdık. Darbe girişiminden sonra küresel arenada sağlam demokrasi geleneğimizi, güçlü ekonomimizi ve birlik beraberlik ortamını daha fazla anlatmaya başladık" dedi.



Terör artık küresel tehdit


Terörün dünyanın her yerinde insanların başına gelebileceğine vurgu yapan Çağlar, “Bu şehir hikayesi anlatılacak o kadar zengin bir şehir ki. Bütün dünyanın çok yakından bildiği bir şehirde yaşıyoruz. 8 bin 500 yıllık tarihi olan bir şehirde yaşıyoruz. Şehrimizi yine anlatmaya ve şehrimizin güvenliğini sağlamaya devam edeceğiz ”açıklamasında bulundu.



#Rusya
#İbrahim Çağlar
7 yıl önce