|

Türk havacılığı global oldu

Boeing Türkiye ve Kuzey Afrika Başkanı Bernard Dunn, Türkiye havacılığının son 10 yılda inanılmaz bir başarı kaydettiğini belirterek, ''Türk havacılığı global bir yapıya dönüşüyor. Türkiye ile birlikte yerli uçak yapmaktan gurur duyarız. Annemi THY ile uçuruyorum'' dedi.

Yasin Yılmaz
00:00 - 24/09/2014 Çarşamba
Güncelleme: 01:00 - 24/09/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Türk havacılığı global oldu
Türk havacılığı global oldu

Boeing Türkiye ve Kuzey Afrika Başkanı Bernard Dunn ve beraberinde heyet İstanbul''da basın mensupları ile bir araya geldi. Boeing Türkiye Başkanı Dunn, Boeing''in Türkiye ile ilişkilerinin 1947 yılından bu yana devam ettiğini belirterek, Türkiye''ye çok büyük değer verdiklerini söyledi.

TÜRK HAVACILIĞINA ÖVGÜ

Türkiye''yi bir bölgesel merkez olarak tanımladıklarını söyleyen Dunn, Türk sivil havacılık sektörünün son yıllarda ''inanılmaz bir büyüme'' gösterdiğini de sözlerine ekledi. Dunn, ''Türkiye Boeing ticari uçaklarının 17''nci en büyük müşterisiyken bu yıl 9''uncu en büyük müşterisi oldu. Sadece THY değil Sun Express gibi özel havayollarının alımları da var'' dedi.

TÜRKİYE İLE ÜRETİM YAPARIZ

Boeing Türkiye ve Kuzey Afrika Başkanı Bernard J. Dunn ''Türkiye''de yerli uçak yapımı için gerekli altyapı ve teknoloji var. Resmi teklif geldiği takdirde Türkiye''nin ilk yerli uçağını birlikte yapmaya hazarız. Biz Türkiye''nin yerli uçak üretmesini çok hoş karşılarız. Biz rekabetten hoşlanırız. Şu ana kadar bize Türkiye ile ortak yerli uçak üretme konusunda resmi bir teklif gelmedi. Resmi teklif geldiği takdirde, ortak üretimden gurur duyarız'' dedi. Dunn, Türkiye''nin son 10 yılda havacılık sektöründen dünyanın en hızlı gelişen ülkesi olduğunu kaydetti.

''ANNEM THY''YE EMANET''

Bernard J. Dunn, THY uçaklarında verilen hizmetlerden çok memnun olduğunu belirterek, ''Bunun en açık göstergelerinden biri THY''nin son üç yıldır Avrupa''nın en iyi havayolu seçilmesidir. 87 yaşındaki annem haftaya Washington''dan İstanbul''a THY'' ile uçacak. 87 yaşındaki annemi THY''ye emanet ediyorum. THY''yi sadece ben ve ailem değil artık bütün dünya tercih ediyor'' dedi.

HAVACILIĞINIZ ARTIK GLOBAL

Türkiye''nin havacılıkta 2023 yılı hedeflerine emin adımlarla ilerlediğine dikkat çeken Dunn, ''Türk havacılık sektörü 2023 yılında devlet kontrolünden çıkıp global bir yapıya dönüşeceğini gösteriyor'' dedi.

10 yılda 1,2 milyar dolar yatırım yaptık

Boeing Ticari Uçaklar Pazarlama Başkan Yardımcısı Randy Tinseth ise Türkiye''nin gelecek 20 yıl içinde kendileri için öncelikli pazarlardan biri olduğunu vurguladı. Tinseth ''Türkiye''ye son 10 yılda 1,2 milyar dolarlık yatırım yaptık. Son 18 ayda Türkiye''den 2,2 milyar dolar tutarında uçak siparişi aldık'' dedi.

3. HAVAALANI VURGUSU

Türkiye bugün batıdan doğuya, kuzeyden güneye güvenli uçuşların merkezi konumunda. Bu avantajlı konumu ve İstanbul''a yapılacak üçüncü havalimanı,Türkiye''yi gelecekte havacılık sektöründe daha güçlü hale getirecek. Biz de bu gerçekten yola çıkarak Türkiye yatırımlarımızı artıracağız. Türkiye bizim için dünyada en büyük 10 pazar içinde yer alıyor'' dedi.


10 yıl önce