|

Türkiye birinci ortağımız olsun

Gine Kamu Özel Sektör İşbirliği ve Yatırımlardan Sorumlu Devlet Bakanı İbrahima Kassory Fofana, “Biz Gine'yi yükselen bir ülke yapmak istiyoruz. Bu macerada, Türkiye'nin de birinci ortaklarımızdan birisi olmasını istiyoruz.” dedi. Fofana, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulunun (DEİK) tarafından düzenlenen Türkiye Gine İş Forumunda yaptığı konuşmada, Türkiye ile Gine arasındaki ilişkinin çok özel olduğunu söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/12/2016 Perşembe
Güncelleme: 23:44 - 28/12/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Türkiye-Gine İş Forumunun amacının yabancı yatırımcıları desteklemek olduğunu aktaran Fofana, bu forumun ayrıca rekabet avantajlarının öne çıkarılması ve stratejik ortaklıkların geliştirilmesi için çok önemli olduğunu kaydetti.



Türkiye'nin ekonomi modelini KOBİ'leri geliştirme üzerine kurduğunu, Gine Cumhurbaşkanının da çift haneli büyüme için Türkiye'yi örnek aldığını anlatan Fofana, uzun vadede Gine ekonomisinin rekabetçiliğinin artacağına dikkati çekti.



İlk hedef 250 milyon $


DEİK Başkanı Ömer Cihad Vardan, iki ülke arasındaki dış ticaret hacminin ilk aşamada 250 milyon dolara çıkarılmasının hedeflendiğini belirtti. Vardan, “Türkiye-Gine İş Konseyini kurmakla sadece iki ülke arasındaki ticaret ve yatırım ilişkilerini geliştirmeye çalışmayacağız, aynı zamanda bilhassa çevre ülkelerle ilişkileri de geliştirmeye gayret göstereceğiz.” şeklinde konuştu.


#Gine
#DEİK
#Ömer Cihad Vardan
#İbrahima Kassory
7 yıl önce