|

Uçakta internet başlıyor

Türk Hava Yolları yeni dar gövde uçakları için, Panasonic Avionics Corporation'ın (Panasonic) gelişmiş eX1 uçak içi eğlence ve iletişim sistemini (IFEC) ve Küresel İletişim Sistemleri (Global Communication Services) ile anlaştı.

Yeni Şafak
09:22 - 17/12/2016 Cumartesi
Güncelleme: 09:26 - 17/12/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Milli havayolunun dar gövdeli uçaklarında uygulanmak üzere geliştirilen uçak içi eğlendirici sistemi eX1; eğlenceyi kişiselleştirme olanağı sağlayacak.



Sistem, Panasonic'in Küresel İletişim Hizmetleri tarafından etkinleştirilen yüksek hızda Wi-Fi ve çok sayıda televizyon kanalını da içeriyor. Sistem Türk Hava Yolları yolcularının internete, sosyal medya platformlarına, kurumsal VPN ağlarına ve daha fazlasına erişimine imkân sağlamakla birlikte arkadaşları ve aileleriyle kesintisiz bağlantıda kalmalarına da olanak sağlayacak. Yolcular, Anadolu Ajansı tarafından Türk Hava Yolları için özel olarak hazırlanmış haberlere de yine bu sistem sayesinde anında erişebilecek.



Türk Hava Yolları için özel tasarlanmış televizyon hizmeti ile; küresel sorumluluk odaklı, dengeli ve derinlemesine habercilik anlayışıyla yayın yapan TRT World haber kanalı da yolcuların kullanımına sunulacak.






eX1 sistemiyle birlikte son teknoloji ürünü uçak içi eğlence detayları, yüksek hızlı Wi-Fi ve canlı TV yayını gibi hizmetler bütünü, Türk Hava Yolları filosundaki 92 Airbus A321 NEOs-ACF, 65 Boeing 737 MAX 8s ve 10 Boeing 737 MAX 9 tiplerinde hayata geçirilecek. Anlaşma çerçevesinde Türk Hava Yolları iştiraki kuruluşla birlikte, son 45 uçak üzerinde uçak içi eğlendirici (IFE) sistemlerini donatma opsiyonuna da sahip olacak.



Stratejik ortaklık anlaşmasının bir parçası olarak Panasonic, Türk Hava Yolları'nın İstanbul'un 3. Havalimanı'ndaki ilk operasyonu gerçekleşene kadar küresel markaya özel hizmet verecek bir Media Center ve kreatif hizmetler ekibi kuracak. Tesis, havayolu şirketinin medya, son teknoloji interaktif gelişim ve uygulamaları desteklemeye yönelik içerik ve yazılım ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlandı.


#Türk Hava Yolları
#Panasonic Avionics Corporation
#İnternet
#Uçak
7 yıl önce