|

Yarısı Türkiye’yi tercih etti

Geçen yıl uçak krizi nedeniyle gerilen ikili ilişkilere takılan Rus turistlerin bu yılki Türkiye ilgisi kendini erken rezervasyonlarda göstermeye başladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/01/2017 Pazar
Güncelleme: 02:25 - 29/01/2017 Pazar
Yeni Şafak

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Hakan Duran, erken rezervasyonlarda Rusya'dan çok ciddi bir talep olduğunu belirtti. Duran, “Erken rezervasyonların yüzde 50'sinin Türkiye olması, bizim 2017'de Rusya'dan beklediğimiz 3 milyon trendinin yakalanacağının göstergesi” dedi.



3 MİLYONU YAKALARIZ


2017 yılı için özellikle Rusya'dan son gelen verilerin çok iyi olduğunu ifade eden Duran, Rusya'dan yapılan erken rezervasyonların 2015'in aynı döneminin erken rezervasyonlarına göre iki kat arttığına dikkati çekti. Duran, “Şu anda yapılan erken rezervasyonların yüzde 50'sinin Türkiye olması bizim 2017'de Rusya'dan beklediğimiz 3 milyon trendinin yakalanacağının göstergesi. Onun için de eğer 2016'deki gibi Avrupa, Doğu Avrupa, diğer bölgelerdeki misafir sayısını korursak, Rusya'daki ve BDT ülkelerindeki bu yükselişle iyi rakamlara ulaşılacağını ümit ediyoruz. Beklentimiz de bu yolda ilerliyor. 2015'i yakalamasak bile rakamsal olarak yakınlaşacağımıza inanıyoruz” dedi. Duran, Rusya'dan çok ciddi bir talep olduğunu ancak Avrupa'nın henüz o trendi gösteremediğini bildirdi.



Bu sene esas Avrupa pazarı olacaktır


Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı da 2017 yılında Rus turist trafiğinin başlayacağını, dolasıyla Rusların gelmesiyle geçen yıla nazaran olumlu bir hareketlilik olacağını belirtti. “Avrupa pazarındaki gelişmeler sezonun seyrini gösterecektir.” diyen Yağcı, ocak, şubat ve mart aylarının erken rezervasyonun yapıldığı dönemler olduğunu hatırlattı. Bu dönemdeki rezervasyonların Türkiye'nin, Avrupa pazarında nasıl şekilleneceğini göstereceğine dikkati çeken Yağcı, Türkiye'nin dünyada önemli bir destinasyon olduğunu vurguladı. Türkiye'nin, dünyada en çok ziyaret edilen altıncı ülke olduğuna değinen Yağcı, Türkiye'nin turizm alanında dünyada marka olduğunu bildirdi.








#Rusya
#Avrupa
#Turizm
7 yıl önce