İnsan sağlığı için önemli besin kaynağı olan balık protein, omega-3 yağ asitleri, vitamin ve mineraller açısından oldukça zengindir. Hangi balığın hangi mevsimde yeneceği balıkların üreme dönemlerine göre değişmektedir. Bu kapsamda balık türleri doğru aylarda tüketildiği zaman yağ oranı ve lezzeti büyük oranda fark etmektedir. Peki, hangi ayda hangi balık tüketilmeli? Ay ve mevsime göre balık türleri neler? İşte merak edilen soruların yanıtları.
Hamsi: Kasım - Mart arası en lezzetli zamanıdır.
Mezgit: Kasım'dan Mart'a kadar olan dönemde en lezzetli ve besleyici olduğu zamandır.
İstavrit: Tüketimi için en uygun dönem, genellikle sonbahar ayları olan Eylül ve Ekim aylarıdır.
Sardalya: Haziran - Eylül ayları arasında en lezzetli olduğu dönemdir.
Levrek: Eylül - Nisan ayları arasında tüketilmesi önerilir.
Lüfer: Eylül - Kasım ayları arasında en lezzetli zamanıdır.
Çupra (Deniz Levreği): Ekim - Mart ayları arasında idealdir.
Uskumru: Eylül - Şubat arası en uygun dönemdir.
Palamut: Eylül - Aralık ayları arasında tüketilmesi tavsiye edilir.
Aralık - Mart ayları arasında en iyisi olarak kabul edilir.