|

1. Dünya Rizeliler Günü etkinlikleri başladı

Erhan Seven
00:00 - 26/08/2007 Pazar
Güncelleme: 00:36 - 26/08/2007 Pazar
Yeni Şafak
1. Dünya Rizeliler Günü etkinlikleri başladı
1. Dünya Rizeliler Günü etkinlikleri başladı

Rize Valisi Kasım Esen, dünyanın neresinde olursa olsun Rizelinin kültür kaynağının Rize toprakları olduğunu söyledi. Rize'ye katkı sağlanması ve Rizelilerin kültürlerine sahip çıkması için düzenlenen ve bu yıl ilki gerçekleştirilen 'Dünya Rizeliler Günü' etkinlikleri törenle başladı.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene, Rize Valisi Esen, Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu, Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce, il dışından gelen Rizeliler ve vatandaşlar katıldı.

Vali Esen, tören sonrası yaptığı açıklamada, 'Dünya Rizeliler Günü' ile Rizelilik bilinci oluşturmak istediklerini söyledi. Rizelilerin memleketlerini sevdiğini belirten Esen, 'Ancak şehirlerin kalkınması, ilin yetiştirdiği kişiler sayesinde olur. Bu nedenle Rize dışında bulunan Rizelilerin kente sahip çıkmasını sağlayabilirsek, Rize gelişecek. Bu nedenle projeyi hayata geçirdik' dedi.

ERDOĞAN BUGÜN RİZE'DE

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bu yıl ilk kez düzenlenen "Dünya Liderler Günü"ne katılacak. Rize'deki sivil toplum örgütleri, işadamları, siyasilerin çabalarıyla gerçekleştirilen Dünya Liderler Günü'ne Rize'li bir çok ünlü de davetli. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanısıra eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz, TBMM Başkanı Köksal Toptan da davetliler arasında.


17 yıl önce