|

1 Mayıs için gruplar toplanmaya başladı

Ajanslar
00:00 - 1/05/2012 Salı
Güncelleme: 09:09 - 1/05/2012 Salı
Yeni Şafak
1 Mayıs için gruplar toplanmaya başladı
1 Mayıs için gruplar toplanmaya başladı

1 Mayıs kutlamaları için gruplar toplama noktalarına gelmeye başladı. Dolmabahçe Meydanı'nda da Taksim'e yürümek için hazırlıklar sürüyor.


1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları için gruplar çeşitli siyasi parti üyeleri Dolmabahçe'de toplanmaya başladı. Gruplar Taksim'e yürümek için bayrak ve pankartlarını hazırlıyor.


Buradaki grup daha sonra Gümüşsuyu üzerinden Taksim'e çıkacak.


Polis ekipleri de bu bölgede yoğun güvenlik önlemi aldı.



Tarlabaşı'nda bomba araması

Taksim Meydanı'nda gerçekleştirilecek 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları öncesi polis güvenlik önlemlerini artırdı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün 1 Mayıs hazırlıkları sürüyor. Son hazırlıklarını gözden geçiren polis ekipleri, Tarlabaşı Bulvarı'nda bomba araması yaptı. Dedektörle gerçekleşen aramaya bomba uzmanı polis köpeği de eşlik etti.

Onlarca polis de bu aramalar sırasında tüm cadde üzerine enlemesine yayılarak Tarlabaşı Bulvarı'nda olası şüpheli maddeleri aradı.


Şişhane'deki 1 Mayıs hazırlıkları

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutlayacak işçilerin hazırlıkları sürüyor. Şişhane Meydanı'nda toplanan KESK, ÖDP VE BDP'li gruplar da son hazırlıklarını tamamlıyor.

Meydanda toplanan gruplar marşlar eşliğinde hazırlıklarını tamamlayarak kullanacak bayrak, flama ve afişleri hazırlıyor. Coşkulu şekilde hazırlık yapan gruplar için polis de geniş güvenlik önlemi aldı. Taksim Meydanı'na çıkan bütün ara ve ana yollar trafiğe kapalı bulunuyor.

Oluşturulan kontrol noktalarından geçen katılımcılar küçük gruplar halinde Taksim Meydanı'na alınmaya başladı.


Taksim Meydanı'na çıkan yollar kapatıldı

Taksim Meydanı'nda kutlanacak 1 Mayıs nedeniyle meydana çıkan yollar araç trafiğine kapatıldı.

1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamalarının yapılacağı Taksim Meydanı'na çıkan yollar, sabah 7.00'de araç trafiğine kapatıldı. Polis araçları ve çekicilerle kapatılan yollardan sadece alanda görevli polis araçlarının geçmesine izin verildi.

Bu arada, kutlamalara katılacak işçiler de son hazırlıklarını yapmaya başladı. Flama ve pankartlarını hazırlayan işçiler, meydana yürümek için bekliyor.


Taksim'de jandarma ekipleri de hazır bekletiliyor

Taksim'deki 1 Mayıs kutlamalarında polisin yanısıra takviye olarak jandarma ekipleri de tedbir aldı.

Gece geç saatlerde başlayan güvenlik önlemleri, sabahın erken saatlerine kadar sürdü. Kutlamalarda binlerce polis ile jandarma da hazır bekletiliyor. Harbiye Askeri Müzesi'nin bahçesine 30 araçlık askeri konvoy konuşlandı.


İstanbul'a çok sayıda çevik kuvvet polisi geldi

1 Mayıs kutlamaları sebebiyle İstanbul'da görev yapmak üzere çeşitli illerden takviye çevik kuvvet polisleri geldi.

Türk Hava Yolları'na (THY) ait uçaklarla sabaha karşı Atatürk Havalimanı'na iniş yapan polisler, Devlet Konukevi önünde toplandı. Polisler, buradan İETT otobüsleri ile alınarak görev yerlerine götürüldü. Polislerin Trabzon, Giresun, Antalya, Ordu, Erzurum, Malatya, Bursa, İzmir, Kocaeli ve Konya'dan kafileler halinde geldikleri belirtildi. Takviye ekiplerin gelişleri sırasında İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü timleri de güvenlik sebebiyle hazır bekletildi. İstanbul'daki 1 Mayıs kutlamalarının ardından polislerin gece saatlerinde bağlı bulundukları illere geri dönecekleri öğrenildi.

12 yıl önce