|

10 yıl önce literatürde kapkaç yoktu

Emniyet Genel Müdürü Köksal, 10-15 yıl öncesinde polisin literatüründe kapkaç suçunun olmadığını vurgulayarak, yeni ortaya çıkan suç türlerine göre polisin eğitiminin süreceğini söyledi.

Cihan
00:00 - 17/03/2007 Cumartesi
Güncelleme: 13:58 - 17/03/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
10 yıl önce literatürde kapkaç yoktu
10 yıl önce literatürde kapkaç yoktu

Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, gelişen teknolojiyle birlikte suç türlerinde artış olduğunu belirterek, teşkilat olarak değişen şartlara ayak uydurmak için meslek içi eğitime önem vereceklerini söyledi. Köksal, 10-15 yıl öncesinde polisin literatüründe kapkaç suçunun olmadığını vurguladı.

Köksal, Dikmen Polisevi'nde emniyet muhabirlerine kahvaltıda buluştu. Toplantıya Vali Köksal'ın resim öğretmeni olan eşi Olcay Köksal da katıldı.

Köksal, polis teşkilatında son dönemde birçok proje yapıldığını, bunlardan birisinin de toplum destekli polis projesi olduğunu söyledi. Köksal, bu projenin amacınının, polisin vatandaşla içiçe, vatandaşın en ufak bir sıkıntısında hiçbir telaşa ve endişeye duymadan polise başvurmasının amaçlandığını ifade etti. Köksal, bu projeyle polis abla, polis abi ve polis amca imajını yaygınlaştırmaya ve polise güveni üst düzeye çıkarmaya sağlamaya çalıştıklarını anlattı.

Köksal, teknolojideki gelişmeye paralel olarak suç türlerinde artış olduğunu belirterek, 10-15 yıl önce polisin literatüründe kapkaç suçunun bulunmadığını anlattı. Köksal, korsan kitapçılık, korsan CD çoğaltımı ve sanal suçların gündeme geldiğini ifade etti.

Yeni Emniyet Genel Müdürü Köksal, teknolojide gelişmenin sınır tanımayan, uluslararası suçların ortaya çıkmasını sağladığını ifade etti. Toplumda insanlar arasındak sevgi ve saygının azaldığına işaret eden Köksal, “Sen bana niye yol vermedin” şeklinde kavgalar çıktığını ve insanların hayatını kaybettiğini hatırlattı.

Maç sonrasında çıkan olaylarla sebebinin dahi belli olmadığına işaret eden Köksal, bir normal maçta en az bin polisin görev aldığını söyledi. Köksal, maça çıkarken alınacak üç sonucun bulunduğuna işaret ederek, niçin kavga edildiğini anlamadığını kaydetti. Köksal, polisin de maç sonucunda çıkan kavgalara toleranslı davrandığını, bunun da olayların büyümesini sağladığını ifade etti. Köksal, okul önlerinde sömestre başında ve sonunda kavgalarda artış görüldüğünü anlattı.

“BİR İŞTE BAŞARIYA GİDEN NOKTA EĞİTİMLEDİR”

Oğuz Kağan Köksal, yapılan görevi daha iyi yapmaya devam çalışacaklarını belirterek, değişen şartlara ayak uydurabilirmeleri için meslek içi eğitimleri artırmalarının gerekli olduğunu kaydetti. Bütün mesleklerde hızlı değişim yaşandığını ifade eden Köksal, zaman içerisindeki eksikleri meslek içi eğitimle gidereceklerini söyledi. Köksal, bir işte başarıya giden noktanın eğitimle olduğunu vurguladı.

Köksal, uzun vadede mükemmele giden yolu çizmek için il müdürleri ve polis akademisinden alacakları bilgilerle çalışmalar yapacaklarını belirtti.

Emniyet teşkilatının her gelişen ortama karşı kendisini hazırlaması gerektiğine işaret eden Köksal, emniniyet teşkilatından herkesin bir şey beklediğini, bu yüzden de kendilerinin üzülmeye ve morallerini bozmaya haklarının olmadığını anlattı.

Polis hakkında yazılan olumlu haberlerin çok etkili olduğunu ifade eden Köksal, “ İki kelime bile o grubu mutlu etmeye yetiyor. O gün herkes mutlu oluyor.” dedi.

Köksal, “Emniyet Müdürlüğü Sözcülüğü”nün yeniden uygulanmaya başlayıp başlamayacağı yönündeki bir soruya Köksal, sözcülük sistemin ayrı bir sistem olduğuna işaret ederek, konuyu inceledikten sonra gerekirse bir kaç tane sözcünün olabileceğini ifade etti.

Konuşmalarında güvenlik konusunun devamlı olarak vurguladığını ifade eden Köksal, emniyet ve asayiş görevlerinin Emniyet Genel Müdürlüğü'ne verilmiş asli görevlerden olduğunu, illerde bu konuların sorumlularının valiler olduğunu ve kendilerinin yapacakları çalışmalar ile buna yardımcı olacaklarını kaydetti.

17 yıl önce