|

'101 Ali Gaffar' şehit Okkan'ın mezarında

Diyarbakır'da 10 yıl önce maruz kaldığı hain saldırı sonucu şehit edilen Ali Gaffar Okkan, mezarı başında anıldı. 'Ali Gaffar' adını taşıyan Diyarbakırlı 101 çocuk ise törende duygulu anlar yaşattı

00:00 - 25/01/2011 Salı
Güncelleme: 23:57 - 24/01/2011 Pazartesi
Yeni Şafak
'101 Ali Gaffar' şehit Okkan'ın mezarında
'101 Ali Gaffar' şehit Okkan'ın mezarında

Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan, Sakarya'nın Hendek ilçesindeki mezarı başında, kendisiyle aynı adı taşıyan ve Diyarbakır'dan gelen "Ali Gaffar" isimli 101 çocuğun katıldığı törenle anıldı.

Hendek Belediyesi'nce hazırlanan "Gönül Yolculuğu ve Şehit Ali Gaffar Okkan Bir Kardeşlik Hikayesi Projesi" kapsamında, Diyarbakır'da yaşayan ve "Ali Gaffar" ismini taşıyan 101 çocuk, İstanbul'da düzenlenen gezi programının ardından aileleri ve öğretmenleriyle Okkan'ın Hendek ilçesindeki mezarına geldi. Mezarlıkta düzenlenen anma töreninde konuşan Sakarya Valisi Mustafa Büyük, şehit Emniyet Müdürü Okkan'ı anmak için bir araya geldiklerini belirterek, "Şehitlik yüce bir makam. Her zaman ayrı bir yere oturturuz şehitlerimizi, gönüllerde yaşatırız. 'Bu vatanı vatan yapan onların kanlarıdır' deriz. Bugün farklı bir şekilde şehidimizi anıyoruz. Ayrıca toplumu, doğusundan batısına her kesimi birleştiren, tek vücut yapan şehidimizi anıyoruz" dedi.

Okkan'ın ölümünün üzerinden 10 yıl geçmesine rağmen herkesin bütün tazeliğiyle aynı acıyı yeniden yaşadığını ifade eden Büyük'ün konuşması sonrasında Ali Gaffar adını taşıyan 101 çocuk, şehit emniyet müdürünün mezarında dua etti.

Törenin sonunda Sakarya Emniyet Müdürü Ali Bilkay çocuklara karanfil dağıttı.

13 yıl önce