|

1+1 daireler komşuluğu yok ediyor

Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin, inşaatçıların son yıllarda gözdesi olan 1+1 daireleri kara listeye adı. Müteahhitleri uyaran Şahin 'Bu daireler geniş ailelere uygun değil. Komşuluk ilişkilerini yok ediyor. 1+1 konut yapmayın' dedi.

Oktay Mehmet
00:00 - 8/05/2013 Çarşamba
Güncelleme: 00:25 - 8/05/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
1+1 daireler komşuluğu yok ediyor
1+1 daireler komşuluğu yok ediyor

Müteahhitlerin son yıllarda gözdesi haline gelen 1+1 daireler Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin tarafından kara listeye alındı. Kentsel dönüşüme farklı bir bakış açısı getiren Şahin, inşaat ruhsatı isteyen müteahhitlerden artık 1+1 daire yapmamalarını istiyor. Özellikle genç çiftler ve bekarlara düşünülerek yapılan 1+1 dairelerin geniş ailelere hitap etmediğini belirten Şahin, bu konutların ihtiyaçtan fazla yapıldığını kaydetti.

MİSAFİR AĞIRLANMIYOR

Pendik'e yeterince 1+1 daire yapıldığını belirten Başkan Şahin, bu konutların geniş ailelerin yaşaması için uygun olmadığını, gereğinden fazla yapılarak atıl hale dönüştüğünü söyledi. Şahin ruhsat için gelen müteahhitlere şunları söylüyor: 'Ailelerin oturabileceği genişlikte konutlar yapılmalı. Bu tip daireler komşuluk ilişkilerini köreltiyor, yok ediyor. Misafir ağırlayacak durumunuz yok. Küçük mekan işlevsel değil. Ayrıca, konut ve kent mimarı medeniyetin temel taşı. Bu aynı zamanda yaşam biçimimizi şekillendiriyor'

HUZUR EVİ DEĞİL HUZURLU EVLER

Belediye Başkanı Şahin, kentsel dönüşümle birlikte konuta bakış açısının da değişmesi gerektiğini belirterek, 'Konutlar sosyal olmalı ve ailelerin ihtiyaçlarına cevap vermeli. Çocuklarımızı, kadınlarımızı, anne ve babalarımızı bu konuda çok ihmal ettik. Çocuklar için oyun alanları olmalı. Bilgisayar başında çocuklarımız hiperaktif oluyor. Kadınlar televizyon karşısında obezite sonrasında antidepresan ilaç kullanımına yöneliyor. Neden? Konutlarımız sosyal değil. Donatıları yetersiz. Anne ve babalarımız için 'huzur evi' diye kendi evlerimizin dışında başka mekanlar icat ettik. Onun yerine aile büyüklerimizle birlikte yaşayacağımız 'huzurlu evler' oluşturmamız gerekiyor' diye konuştu.

İstanbul'un inşaat yönünden en hızlı gelişen bölgelerinden biri olan Pendik, özellikle Kurtköy Sabiha Gökçen Havalimanı nedeniyle birçok konut projesinin de hayata geçirildiği bir bölge. İlçede 35 bin boş konut bulunuyor ve bunların büyük bir bölümü 1+1 daireler oluşturuyor.


11 yıl önce