|

14 ilde eğitime kar engeli

Kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Türkiye genelinde birçok ilde eğitime ara verildi. İşte kar nedeniyle eğitime ara verilen iller

Ajanslar
00:00 - 29/02/2012 Wednesday
Güncelleme: 10:56 - 29/02/2012 Wednesday
Yeni Şafak
14 ilde eğitime kar engeli
14 ilde eğitime kar engeli
ANKARA

Ankara'nın Akyurt İlçesinde ilk ve ortadereceli okullar 29 Şubat Çarşamba günü 1 gün tatil edildi. Akyurt İlçe Hıfsızsıhha Kurulu'nun aldığı kararla, ilçe genelinde ki ilk ve ortadereceli okullarda, kar yağışı sebebiyle, eğitime 1 gün ara verildi. Ankara'nın Beypazarı ve Nallıhan ilçelerinde, riskli bölgelerde taşımalı eğitime kar sebebiyle ara verildi. Beypazarı'nda kar yağışı ve tipinin etkili olması nedeniyle ilçenin yüksek kesimlerinde bulunanan Dağşeyhler, Dudaş, Yukarıgüney, Aşağıgüney, Nuhhoca,Yıldız, Mahmutlar, Kapullu, Yanlızçam, Gürsöğüt, Kargı köylerinden taşımalı eğitim ile eğtitm gören öğrenciler 29 Şubat günü izinli sayılacak. İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Temur yüksek kesimlerde kar yağışının yoğun olması ve tipinin de bulunduğunu belirterek, bu nedenle riskli bölgelerden taşımalı eğitimle eğitim gören öğrencilere tedbir amaçlı olarak bir gün izin verildiğini söyledi.


ANTALYA

Antalya'nın Akseki ilçesi kaymakamı Mekan Çeviren de kar yağışı ve tipi nedeniyle eğitime bir gün ara verildiğini belirterek, 'İki gündür devam eden kar yağışı ilçede hayatı olumsuz etkiledi. Taşımalı olarak eğitim gören öğrencilerin ilçeye ulaşımında sorun yaşanacağından ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildi' dedi.


BARTIN

Bartın Valisi İsa Küçük, yaptığı açıklamada, kar yağışı nedeniyle kent merkezi ve bağlı ilçeler ile belde ve köylerde bugün eğitime ara verildiğini kaydetti.


BOLU


Bolu'da yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle, Dörtdivan ve Gerede'de ilk ve orta dereceli okullarda eğitim öğretime bir gün ara verilmesi kararlaştırıldı. Kent genelinde dün başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışının yoğunluğunu arttırması durumunda, tatil süresinin uzayabileceği belirtildi.


BURSA

Bursa'da yoğun kar yağışı ve buzlanma sebebiyle bazı ilçelerde eğitime bir gün ara verildi. 29 Şubat 2012 Salı günü eğitime bir gün ara verilen ilçeler şöyle: Merkez Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer ile İnegöl ve Harmancık. Bursa'nın merkez Yıldırım, Osmangazi ve Nilüfer ilçelerindeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün süreyle ara verildi. Alınan bilgiye göre, 2 gündür aralıklarla süren kar yağışı ve ulaşımda meydana gelen aksamalar nedeniyle, kent merkezindeki ilk ve orta dereceli okullar bugün tatil edildi. Sabahın erken saatlerinden itibaren polis telsizlerinden, okullarda eğitime bir gün süreyle ara verildiğine ilişkin anonslar da yapıldı. Kar kalınlığının 10 santimetre ölçüldüğü kentte, termometreler sabah erken saatlerde -4'ü gösterdi. Meteoroloji yetkilileri, Bursa'da kar yağışının cuma gününe kadar süreceğini bildirdi.


ÇANKIRI

Çankırı'nın Çerkeş, Şabanözü, Bayramören ve Atkaracalar ilçelerinde kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün verildi. Devam eden yoğun kar yağışının ulaşımı olumsuz etkilemesinden dolayı söz konusu ilçe merkezleri, bağlı belde ve köylerdeki okul öncesi eğitim kurumları, ilköğretim ve ortaöğretim kurumları ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitime bugün ara verilmesine karar verildi.


DÜZCE

Düzce Valiliğinden alınan bilgiye göre, olumsuz hava koşulları nedeniyle, İl Hıfzıssıhha Kurulunca il merkezi ve tüm ilçelerdeki okullarda 1 gün süreyle eğitime ara verilmesi kararlaştırıldı. Dün geceden bu yana kent genelinde etkili olan kar yağışının sürmesi durumunda, tatil süresinin uzayabileceği belirtildi.


ISPARTA

Isparta Valisi Memduh Oğuz, kar yağışı nedeniyle Sütçüler ve Aksu ilçesiyle, bu ilçelere bağlı belde ve köylerde eğitime bir gün ara verildiğini bildirdi. Oğuz, kent merkezi ve diğer ilçe ve beldelerde herhangi bir olumsuzluk olmadığığını kaydetti.


KARABÜK

Yoğun kar yağışı nedeniyle Karabük'ün Eskipazar ilçesindeki D-100 karayolu bağlantısında ulaşım güçlükle sağlanıyor. Samsun-İstanbul karayolu güzergahındaki Eskipazar'da yoğun kar yağışı, özellikle Kemikli rampasında ulaşımı olumsuz etkiliyor. Tırların ilerleyememesi nedeniyle zaman zaman kapanan yol, traktörler yardımıyla araçlar çekilerek açık tutulmaya çalışılıyor. Polisin yanı sıra Karayolları Şube Müdürlüğü ekiplerinin zincirsiz araçların geçişine izin vermediği mevkide, yolda kalan tırlar nedeniyle arasında otobüslerin de yer aldığı araç kuyruklar oluşuyor. Bölgede kontrollü şekilde ulaşım sağlanıyor.


KASTAMONU

Kastamonu Bozkurt Kaymakamlığı, kar yağışının geceden beri aralıksız sürmesi nedeniyle, ilçedeki tüm okullarda eğitime bugün ara verilmesini kararlaştırdı. Karar, sabah belediye hoparlöründen vatandaşlara duyuruldu.


KIRIKKALE

Kırıkkale'de kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde eğitime bir gün ara verildi. Kırıkkale Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Kırıkkale merkez ve merkeze bağlı köy, belde ve tüm ilçelerde ilköğretim okulları ve liselerde eğitime bir gün ara verildiği bildirildi. Açıklamada ayrıca, kamuda çalışan özürlü personelin de kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle bugün idari izinli sayılacakları kaydedildi.


KIRŞEHİR

Kırşehir'de kar nedeniyle taşımalı eğitim veren okullar bugün tatil edildi. Kırşehir Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre; il genelinde taşımalı eğitim gören okulların kar nedeniyle tatil edildiği duyuruldu.Bu arada il özel idaresi ekipleri ve karayolları ekipleri kar nedeniyle kapalı olan yolları açma çalışmalarını sürdürüyor.


KONYA

Kar yağışı nedeniyle Konya'nın Akören, Bozkır, Kadınhanı, Sarayönü,Derebucak, Seydişehir, Cihanbeyli ve Kulu ilçelerinde eğitime bir gün ara verildi. Konya Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, kar yağışı ve tipi nedeniyle Akören, Bozkır, Kadınhanı, Sarayönü, Seydişehir ilçelerinde merkez, bağlı köy ve beldelerinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildiği bildirildi. Kulu ve Cihanbeyli ilçelerine bağlı köy ve beldelerde ise yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 1 gün ara verildi.


YOZGAT

Yozgat Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezi ve merkeze bağlı köylerde okul öncesi eğitim, ilk ve ortaöğretim kurumlarında eğitime bugün ara verilmesi kararlaştırıldı. Akdağmadeni, Sorgun ve Çekerek ilçelerinde de taşımalı eğitim yapılan yerleşim yerleriyle ilçelere bağlı köy ve beldelerde okullar bugün tatil edildi.

12 years ago