|

17 yıllık faili meçhul cinayeti dosyası yeniden açıldı

Tokat'ın Erbaa ilçesinde 1996 yıllarında işlenen ve yıllardır faili bulunamayan çifte cinayet aydınlanıyor.

Cihan
00:00 - 13/03/2013 Çarşamba
Güncelleme: 20:00 - 13/03/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
17 yıllık faili meçhul cinayeti dosyası yeniden aç
17 yıllık faili meçhul cinayeti dosyası yeniden aç

Erbaa'da 17 yıl önce işlenen ve failleri bulunamayan cinayet, cezaevinde yatan bir mahkumun sözkonusu cinayeti kendisinin işlediğini iddia etmesi üzerine tekrar gündeme geldi. 17 yıl önce ilçede yaşayan ve Devlet Hastanesi'nde görev yapan Dahiliye Doktoru Arif Şahin ve Doktor Hasan Gezer (Topal Hasan) Cumhuriyet Mahallesi Doktor Ziya Durmuş Caddesindeki muayenehanesinde kimliği belirlenemeyen kişi yada kişiler tarafından silahlı saldırıya uğrayarak cinayete kurban gitmişlerdi. Muayenehanede vuruldukları yerde hayatlarını kaybeden Arif Şahin ve Hasan Gezer''in failleri bugüne kadar ortaya çıkarılamamıştı.

Geçtiğimiz yıllarda hırsızlık suçundan dolayı ceza evine girdiği öğrenilen Nurhan Önder isimli şahıs cezaevinde adli makamlara yaptığı itirafla Arif Şahin ve Hasan Gezer''i kendisinin vurduğunu söylemiş. Bu itirafı değerlendiren adli makamlar cinayet davasının tekrar incelenmesine karar vermişlerdi.

Bu olayla ilgili olarak da 17 yıl önce Cumhuriyet Mahallesi Doktor Ziya Durmuş Caddesi'nde bulunan ve cinayetin işlendiği muayenede katil zanlısı Nurhan Önder'e Adli makamlarca tatbikat yaptırıldı. Tatbikat sırasında iş yerlerinde bulunan esnaflar hariç kimse güvenlik şeridinin içerisine alınmadı Olay yerinde çok sayıda polis ve jandarma güvenlik önlemi alırken, yaklaşık yarım saat süren tatbikat sonrası jandarma yoğun güvenlik önlemleri altında katil zanlısını tekrar ceza evine gönderildi. katil zanlısının itirafı sonucu faili meçhul cinayet dosyası tekrar açıldı.


11 yıl önce