|

28 Şubat bu milletin geleceğini kararttı

'Milli Görüş'ün lideri merhum Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan, 28 Şubat darbesinin Türkiye'nin geleceğini kesintiye uğrattığını söyledi. “Kaybeden Türkiye oldu” diyen Erbakan, babasının kritik günlerde itidali elden bırakmadığını belirtti

Aykut Türel
00:00 - 29/02/2012 Çarşamba
Güncelleme: 03:12 - 29/02/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
28 Şubat bu milletin geleceğini kararttı
28 Şubat bu milletin geleceğini kararttı

Türk siyasi tarihine damgasını vuran 'Milli Görüş' hareketi lideri merhum Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan, babasının 54. Hükümet'te en büyük projesi olan D-8'in 28 Şubat'la kesintiye uğradığını söyledi. Erbakan, "28 Şubat'ı bu yapılanları değerlendirerek düşünmek lazım. Dolayısıyla kaybeden Türk milleti oldu" dedi.

Erbakan Hoca'nın 28 Şubat sürecindeki ruh halini anlatan Fatih Erbakan, "Her şeyden önce metanetli, sabırlı bir insandı. Çünkü bu onun yıllardan beri gelen siyasi tecrübesinden gelen metanetti. Başına gelenleri manevi derinliğinden ötürü sabırla ve tevekkülle karşılıyordu. Hatta çoğu zaman kendisinin moral bulmaya ihtiyacı olduğu zamanlarda, aksine kendi çevresine moral veren durumdaydı. Tabii o süreçte son derece akılcı ve itidalli bir siyaset yürüttü. O meşhur Milli Güvenlik Kurulu'nun olduğu gece saatlerce süren bir toplantıda orada adeta tek başına devlet adamına yakışır şekilde, hissi davranmadan, kavga etmeden mücadelesini yaptı. Çok ince bir siyaset yürüttü. O MGK'da isteseydi bağırırdı, çağırırdı. Ama daha sonraki dönemlerde gördüğümüz gibi büyük krizlere yol açabilir ve bundan da en çok milletimiz etkilenirdi" dedi.

HEP DİK DURDU

O süreçte Erbakan için 'dik durmadı, boyun eğdi' gibi birtakım suçlamalar yapıldığını hatırlatan Fatih Erbakan, "Erbakan Hoca dik durmadıysa boyun eğdiyse neden Refah Partisi kapatıldı. Neden siyaset yasağına maruz bırakıldı. Söylenenler doğru olsaydı bunlara gerek kalmazdı" ifadelerini kullandı. Refah Partisi'nin kapatılması sonrası annesinin büyük üzüntü yaşadığını belirten Erbakan, "Rahmetli annem Nermin Hanım biraz da hanım olmasından kaynaklanan bir duygusallıkla çok üzülmüştü. Zaman zaman ağlardı bu yüzden. Ama babam metanetliydi" diye konuştu.


'D-8' dış güçleri rahatsız etti

28 Şubat'ın etkileri ile birlikte 28 Şubat'ın ne olduğunu da incelemek gerektiğini dile getiren Fatih Erbakan şunları söyledi: "Her şeyden önce Refah-Yol hükümetiyle cumhuriyet tarihinde ilk olan birtakım hizmetler yapıldı. D-8'in yarım kalması çok büyük bir eksiklik. Yeni Dünya'nın kurulması demek olan bir proje, D-8 Projesi gerçekten de 20. yüzyılda İslam aleminin kurtuluşu için ortaya koyulmuş en somut en ciddi en kapsamlı bir kurtuluş reçetesi aslında... D-8, Türkiye de dahil ekonomik, sosyal, siyasal anlamda bütün İslam ülkelerini ezilenlerin elinden kurtaracak bir projeydi. Bu projenin yarıda kesilmesi en başta Erbakan Hoca'yı üzmüştür. D-8, birtakım dış güçlerin işine gelmeyen bir tabloydu. Müslüman ülkelerin sadece helikopter ihtiyacını karşılamak için ABD ve Fransa'ya ödediği yıllık rakam 1997'de 60 milyar dolardı. Oysaki bu helikopterlerin üretimini Müslüman ülkeler işbirliğiyle yapabilirlerdi, fakat izin vermediler. Buna izin verilse yıllık maliyet 35 milyar dolara düşecekti."


Sürprizi bilmiyorum

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün merhum Necmettin Erbakan'la ilgili hazırlanmakta olduğunu açıkladığı 'sürpriz'e dair Fatih Erbakan şöyle konuştu: "Ne olduğunu bilmiyorum. Demek ki öyle büyük bir sürpriz ki, bizim bile haberimiz yok. Sayın Cumhurbaşkanımız açıkladı, memnun olduk. Mahiyetini bilmiyoruz. İnşallah Erbakan Hoca'nın adını layıkıyla yaşatacak bir sürpriz olur. Zaten Sayın Cumhurbaşkanımıza da yakışacak budur."



12 yıl önce