|

28 Şubat soruşturmasında 3. dalga brifingci generale

Özel Yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin yürüttüğü 28 Şubat soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Fevzi Türkeri gözaltına alındı.

Ajanslar
00:00 - 25/04/2012 Çarşamba
Güncelleme: 09:48 - 25/04/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
28 Şubat soruşturmasında 3. dalga brifingci genera
28 Şubat soruşturmasında 3. dalga brifingci genera

Emekli Orgeneral Fevzi Türkeri'nin Çankaya ilçesi Birlik Mahallesi'ndeki evinde polis tarafından arama yapıldı. Aramaların ardından gözaltına alınan Fevzi Türkeri emniyete götürüldü. Aramalarda birçok belgeye el konuldu. El konulan belgeler de polis aracıyla emniyete götürüldü.

Öte yandan, soruşturma kapsamında Ankara'da muvazzaf Kurmay Albay Yahya Kemal Yakışkan'ın lojmanında da arama yapılıyor.


Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin yürüttüğü 28 Şubat Soruşturması kapsamında 4 ilde belirlenen adreslerde arama yapılıyor.

Soruşturma kapsamında, saat 08.30'da İstanbul, Ankara, İzmir ve Kars'ta belirlenen adreslerde arama yapılmaya başlandı. Konutunda arama yapılanlar arasında eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Türkeri de bulunuyor.


-Albay ve binbaşı adliyede savcılarla görüştü-

Bu arada, sabah saatlerinde bir albay ve bir binbaşının da aralarında bulunduğu bazı subaylar, Ankara Adalet Sarayı'na gelerek, savcılık yetkilileriyle görüştü. 

Özel yetkili Cumhuriyet Savcıları Kemal Çetin, Yıldırım Bayyurt ve Kubilay Taştan da beraberinde katiplerle resmi otomobillerle adliyeden ayrıldığı görüldü.


Bu arada, Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin yürüttüğü 28 Şubat Soruşturması kapsamında Albay Yahya Kemal Yakışkan'ın Milli Savunma Bakanlığı lojmanlarındaki evinde arama yapılıyor.


13 kişi hakkında gözaltı kararı var

Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin yürüttüğü 28 Şubat Soruşturması kapsamında 13 kişi hakkında gözaltı kararının bulunduğu öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, soruşturma kapsamında, saat 08.30'da İstanbul, Ankara, İzmir ve Kars'ta belirlenen adreslerde arama yapılmaya başlanırken, 13 kişi hakkında gözaltı kararı alındı.

Ankara'da aralarında eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Fevzi Türkeri'nin de bulunduğu 6 adreste arama yapılıyor. 


İzmir'de iki kişi gözaltına alındı

28 Şubat soruşturması kapsamında başlatılan yeni operasyonda, İzmir'de iki kişi gözaltına alındı. İkisi muvazzaf ve biri emekli üç albayın evinde ise arama yapılıyor.

Özel Yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'nin yürüttüğü soruşturma kapsamında İzmir'de üç adrese yapılan operasyonda, iki kişi gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre Narlıdere ilçesinde oturan iki muvazzaf Albay, evlerinde gözaltına alındı. Karşıyaka'da oturan bir emekli albay ise aranıyor. Belirlenen adreslerde aramalar devam ediyor.


12 yıl önce