|

3 aile arasında çatışma: 6 yaralı

Balıkesir'de, üç aile arasında çıkan silahlı kavgada, 2'si polis 6 kişi yaralandı. Olayda, yaklaşık 20 kişi gözaltına alındı.

Aa
00:00 - 17/09/2013 Salı
Güncelleme: 14:41 - 17/09/2013 Salı
Yeni Şafak
3 aile arasında çatışma: 6 yaralı
3 aile arasında çatışma: 6 yaralı

Roman vatandaşların yaşadığı Gümüşçeşme Mahallasi Trenli Caddesi'nde, aralarında husumet bulunduğu öğrenilen ve son günlerde sözlü olarak tartışan üç aile arasındaki gerginlik, sabah saatlerinde kavgaya dönüştü.

Aile bireyleri, sabah saatlerinde birbirine yakın 4 ayrı evden karşılıklı olarak av tüfekleri ve tabancalarla ateş etmeye başladı. Olay yerine gelen polis ekipleri, bir süre sonra takviye istedi. Kısa süre sonra bölgeye, İl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğünden 15 polis sevk edildi.

Önce gaz bombası atan polis ekipleri, daha sonra evlere girerek olaya müdahale etti. Yaklaşık 300 polis müdahaleye katılırken, yaklaşık 40 dakika süren olaylarda, 2'si polis, 1'i çocuk 6 kişi yaralandı, 2 yaşlarında bir çocuk da gazdan etkilendi. Yaralılar ile gazdan etkilenen çocuk, çeşitli hastanelere kaldırıldı.

Yaklaşık 20 kişinin gözaltına alındığı belirtilen olayla ilgili evlerde yapılan aramalarda, 18 av tüfeği ve 4 tabanca ele geçirildi. Polisler tarafından olay yerinden toplanan boş kovan ve fişekler ile 2 tabancanın, 5 litrelik pet şişeyi doldurduğu görüldü.

Bu arada, operasyon sırasında 10-11 yaşlarında bir kız çocuğu, babasına ait tüfeği saklamak için götürürken yakalandı.

11 yıl önce