|

3 liraya yetimhane

350 üniversite öğrencisi, tanesi 3 liraya satılan el yapımı ayraçlardan elde edilen gelirle Afrika''daki kimsesiz çocuklar için yetimhane ve okul yaptırdı. Hareketin öncülerinden Merve Çirişoğlu, ''Yetimlerin duası bizi mutlu ediyor'' dedi

Ayfer Mallı
00:00 - 24/02/2014 Pazartesi
Güncelleme: 23:20 - 23/02/2014 Pazar
Yeni Şafak
3 liraya yetimhane
3 liraya yetimhane

Türkiye genelinde 350 üniversite öğrencisi, tanesi 3 liraya satılan el yapımı ayraçlardan elde edilen gelirlerle, Afrika ve Asya''daki kimsesiz çocuklar için yetimhane ve okul yaptırdı. 350 gönüllü çalışmalarını ''İyilikhane Derneği''ni kurarak devam ettiriyor. Boğaziçi Üniversitesi Matematik Öğretmenliği bölümü mezunu Merve Çirişoğlu, 2011 yılında başlattıkları ''Kitap Ayracı'' projesi ilke yetim çocukların yüzünü güldürmeyi başardı.

Çirişoğlu, ayraç satışıyla 130 bin lira toplayarak, Afrika''nın en fakir 4''üncü ülkesi olan Malavi''de 46 kişilik bir yetimhane yaptırdıklarını söyledi. Çirişoğlu, ''Afrika''da 21 kişinin katarakt ameliyatları bizim ayraçlarla gerçekleştirildi'' dedi.

Kitap Ayracı Projesi ile Afrika''daki yetim çocuklara ulaştıklarını anlatan Çirişoğlu, İnsani Yardım Vakfı''nın da (İHH) çalışmalarda kendilerine destek verdiğini kyadetti. Çirişoğlu, Ağustos 2012''de açılan yetimhanenin ardından Tayland''ın güneyinde bulunan Patani''de 9 sınıflık bir okul projesi için harekete geçtiklerini ifade etti. Ayraçların ardından defter, rozet gibi ürünlerin satışıyla devam eden ve gelen bağışlarla toplanan gelirler ile geçtiğimiz Eylül ayında okulun açılışını gerçekleştirdiklerini söyledi. Çirişoğlu,: ''3 liraya satılan ayraçlarımızla bir yetimhane ve okul yaptırmaya vesile olarak yüzlerce kalbe dokunmak, onların duasını almak bizi elbette çok mutlu ediyor'' dedi.


10 yıl önce