|

30 Mart Ordu''yu sembol yaptı

30 Mart mahalli seçimleri''nde CHP''nin kalesi olan Ordu''yu kazanan AK Partili Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz 30 Mart seçimlerinin Türkiye''de Ordu''yu sembolleştiren bir il haline geldiğini söyledi. Yılmaz, ''Büyükşehir dahil olmak üzere 20''de 20 yapmak suretiyle hakikaten tarih yazdık'' diye konuştu.

Yasemin Asan
00:00 - 19/04/2014 Cumartesi
Güncelleme: 23:16 - 18/04/2014 Cuma
Yeni Şafak
30 Mart Ordu''yu sembol yaptı
30 Mart Ordu''yu sembol yaptı

30 Mart Yerel Seçimlerinde Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı olan AK Partili Enver Yılmaz, ''Büyükşehir sınırları içerisinde yaşayan herkese, mahalle, ilçe ayrımı yapmadan eşit hizmet götüreceğiz. Adil ve adaletli olacağız'' dedi. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu''da tarihe geçecek uygulamalar yapacaklarını söyledi. Büyükşehir sürecinde yapılanmanın devam ettiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Genel Sekreter ve OSKİ ile ilgili atamanın tamamlanması ile birlikte alt birimlerde de yapılanmanın sürdüğünü de sözlerine ekledi. Başkan Yılmaz açıklamasında şu ifadelere yer verdi: ''Bu kuruluş süreci içerisinde başta Genel Sekreter ve Ordu Su ve Kanalizasyon İşleri (OSKİ)''nin kuruluş sürecini tamamladık. Türkiye''de Büyükşehirler içerisinde Genel Sekreteri ve OSKİ ile ilgili ataması yapılan tek il biziz. Alt birimlerle ilgili hızlı bir şekilde çalışmaları sürdürüyoruz. Önümüzdeki haftadan itibaren ihalelerimizi başlatabileceğiz. Hizmet alımlarımıza girebileceğiz. Vaat ettiğimiz projelerimizin uygulamalarını en azından proje bazında hayata geçirmiş olacağız.''

ŞEHRİMİZ İÇİN TARİHE GEÇECEK UYGULAMALAR YAPACAĞIZ

Ordu''da tarihe geçecek uygulamalar yapacaklarını belirten Yılmaz, ''Güzel bir yolculuk yaptık. 13 yıldır milletvekiliyim. 19 yıldır aktif siyasi hayatım devam ediyor. Hakikaten bir faniye nasip olmayacak bütün makam ve mevkileri yaşadım. Allah bize 22 yaşında hakimlik mesleğini tattırıp 24 yaşında istifa ettirdi. Ben 25 bucuk yaşımda il başkanı oldum. 30 yaşında milletvekili oldum. 13 yıldır milletvekiliyim. İnşallah Ordu''da tarihine geçecek uygulamaları hayata geçirecek bir büyükşehir belediye başkanı olacağım. Siyasetin zorlu süreçlerini Allah''ımızın yardımıyla bu milletimizin teveccühü ile kademe kademe açtık'' ifadelerini kullandı.

HAKİKATEN TARİH YAZDIK

''Yoğun yorucu ve hakikaten çok güzel bir seçim oldu'' diyen Yılmaz, ''30 Mart seçimleri sanki Türkiye''de Ordu''yu sembolleştiren bir il haline geldi. Ulusal medyaya taşınan konularıyla siyasi figürleri ve aktörlerinin zaman itibariyle yer değişikliği ile ve seçim sürecindeki hal ve hareketleriyle Türkiye''de özel takip edilen illerden bir tanesi Ordu olmuştu. Çok şükür en yakın rakibimize 21 puan fark atmak suretiyle büyükşehir belediye seçimlerini açık ara şekilde kazanmış olduk. Elbette büyükşehir seçimleriyle paralel sadece büyükşehir seçimlerinde ki açık ara üstünlük ve seçim kazanmamız işi ilginç kılmadı. 19 belediyenin tamamında seçimi kazandık. En az farkla aldığımız ilçede 6, en fazla fark ile aldığımız ilçede 41 puan fark atmak suretiyle belki de Türk siyasetinde 100 yılda bir fanini görebileceği bir puanla birlikte büyükşehir dahil olmak üzere 20''de 20 yapmak suretiyle hakikaten tarih yazdık'' diye konuştu.

HAKKANİYETLİ VE ADALETLİ DAVRANACAĞIZ

Kurucu Büyükşehir Belediye Başkanı olmanın sorumluluğunu üzerinde hissettiğinin de altını çizen Başkan Yılmaz, ''Elbette kurucu Büyükşehir Belediye Başkanı olmanın sorumluluğu üzerimizdedir. Üç dönem milletvekilliği tecrübesinin hükümetimizle uyumlu ve koordinasyon halinde çalışma tecrübesini ile çalışacağız. Büyükşehir sınırları içerisinde ilçe ve mahalle ayrımı olmaksızın her bir noktaya adil olacağız. Adaletli olacağız, hakkaniyetli olacağız'' ifadelerini kullandı.

Halk bizi sokakta görecek

Başkan Yılmaz konuşmasını şöyle tamamladı: ''Ordu''nun büyükşehir sürecinde taaddüt ettiğimiz gibi vizyon büyükşehir Ordu, parmakla gösterilen Ordu, hakikaten modern büyükşehir Ordu vizyonunu geliştirmek konusunda ekibimiz ile birlikte bundan sonra 24 saat çalışacağımızdan kimsenin endişesi olmasın. Seçimden sonra 19 ilçemizin tamamını gezdim. Ordulular bilsin ki bundan sonra bizi bir sokakta görecekler, sabah namazdan sonra bir camide görecekler, bir fırını açarken görecekler. Günün erken saatinde bir ilçede bulunurken görecekler. Biz halkımızdan ayrılmayacağız. Halkımızın bu desteğini yerine getirme konusunda yerine getirme konusunda elimizden geleni göstereceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın.''


10 yıl önce