|

30 STK'dan 17 Aralık operasyonuna tepki

Karaman Milli İrade Platformu çatısı altında bir araya gelen 30'u aşkın sivil toplum kuruluşu, İstanbul merkezli operasyona ilişkin açıklama yaptı.

Aa
00:00 - 15/03/2014 Cumartesi
Güncelleme: 15:22 - 15/03/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
30 STK'dan 17 Aralık operasyonuna tepki
30 STK'dan 17 Aralık operasyonuna tepki

Platform sözcüsü, Memur-Sen Karaman Şube Başkanı Yunus Özdemir, sendika binasında düzenlenen toplantıda, İstanbul merkezli operasyonun milleti ve devleti hedef aldığını söyledi.

Türkiye'de son yıllarda ciddi değişimlerin meydana geldiğini ifade eden Özdemir, Milli İrade Platformu olarak millet iradesinin sandıkta tecelli etmesini talep ettiklerini belirtti.

Türkiye'nin milli birlik ve beraberliğine, kazanımlarına, huzuruna, normalleşmesine, kardeşliğe ve demokratikleşmesine yönelik atılacak her adımın yanında olacaklarını aktaran Özdemir, şunları kaydetti:

"İktidarların sandıkla gelip sandıkla gitmesini istiyoruz. İnanıyoruz ki demokrasilerde en büyük hesaplaşma sandıkta olur. Sandıktan çıkan irade artık milletin iradesidir ve bu iradeye saygı duyulması gerekir. Şayet iktidarlar yanlış yapıyorlarsa bu yanlışlar sivil toplum örgütleri tarafından dile getirilir ve çeşitli uyarılar yapılır. Bu uyarılar iktidar tarafından dikkate alınmazsa o zaman sandıkta gereği yapılır. Demokrasi budur. Demokratik gelenek budur. Bu küresel operasyonun bir parçası olan kardeşlerimizi basiretli olmaya ve bir an önce milletin çizgisine, milli iradenin çizgisine dönmeye çağırıyoruz. Türkiye bu badireyi de atlatacak ve tüm dünya mazlumlarının umudu olmayı sürdürecektir."

10 yıl önce