|

300 metrelik tünelin girişi bulundu

Ankara'nın Balgat semtinde bir banka şubesine 300 metrelik tünel kazıyıp giren hırsızların kazdığı tünelin giriş noktası bulundu.

Cihan
00:00 - 7/07/2008 lundi
Güncelleme: 20:48 - 7/07/2008 lundi
Yeni Şafak
300 metrelik tünelin girişi bulundu
300 metrelik tünelin girişi bulundu

Ankara'nın Balgat semtinde bir banka şubesine 300 metrelik tünel kazıyıp giren hırsızların kazdığı tünelin giriş noktası bulundu. Olay sonrası bankanın çevresinde hırsızların kazdığı tünel girişini bulmak için iki gündür yürütülen kazı çalışmalarına akşam saatlerinde tünelin giriş kısmının bulunması üzerine son verildi.

Çankaya'nın Balgat semti Ceyhun Atıf Kansu Caddesi'nde bulunan Ziraat Bankası Şubesi Cuma akşamı bankanın altından tünel kazarak giren hırsızlar tarafından soyuldu. Bankadaki müşterilerin kiralık özel kasalarının bulunduğu bölüme giren hırsızlar 11 özel kasayı boşaltarak kayıplara karıştı. Bankanın soyulduğu hafta sonu olması nedeni ile ancak pazar günü anlaşılabildi.

Banka şubesinin bulunduğu binanın garaj kapısındaki toprağı gören bina yöneticisi durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri banka yetkililerine bilgi verdi. Şube yetkililerinin olay yerine gelmesiyle soygun ortaya çıktı. Çevrede inceleme başlatan polis ekipleri bir türlü hırsızların kazdığı tünelin çıkışını bulamadı.Polis ekipleri tünel çıkışını bulmak için ilginç yöntemlere başvurdu. Önce tünele gaz bombası atıldı. bundan bir sonuç alamayan polis ekipleri daha sonra ASKİ ekiplerinden yardım isteyerek tünele tazyikli su sıktırdı. Yapılan tüm bu girişimlerden bir sonuç alamayan polis ekipleri ilk gün havanın kararması sebebi ile arama çalışmalarına ara verdi.

Bu sabah yeniden arama çalışmalarına başlayan polis ekipleri olay yerine bir kepçe getirterek tünelin çıkışını bulmak için bankanın çevresindeki 5 ayrı noktada kazı çalışması başlattı. Yapılan çalışmalar akşam saatlerinde sonuç verdi ve hırsızların kazdığı tünelin giriş kısmı tespit edildi. Hırsızların tüneli kanalizasyon çukurundan girerek kazdığı ortaya çıktı. Yapılan kazı çalışmaları sırasında hırsızların tünel içerisinde ilginç çalışma yöntemlerine de başvurdukları görülürken tünel içerisinde hırsızların tünel kazmada kullandığı çok sayıda araç ve gereç ele geçirildi.

Şimdi ise polis ekipleri büyük bir ustalıkla kazdıkları tünel ile bankaya giren ve soygun sonrası kayıplara karışan hırsızları yakalamak için geniş çaplı araştırma başlattı.

il y a 16 ans
default-profile-img