|

450 metre yükseklikten böyle yürüdü

Kendini 'ip cambazlarının kralı' olarak adlandıran ABD'li Nik Wallenda, 5 santimetre genişliğindeki çelik halatın üzerinde yürüyerek ABD'nin meşhur ulusal parkı Büyük Kanyon'u geçti.

İha
00:00 - 24/06/2013 Pazartesi
Güncelleme: 16:39 - 24/06/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
450 metre yükseklikten böyle yürüdü
450 metre yükseklikten böyle yürüdü

Nefes kesen gösterisi televizyonlar tarafından canlı olarak yayınlanan Wallenda, 426 metre genişliğindeki kanyonu bir uçtan bir uca 22 dakika 54 saniyede geçti. Büyük Kanyon'u ip üzerinde geçen ilk kişi olarak tarih yazan Wallenda, 450 metre yükseklikteki yürüyüşü sırasında herhangi bir emniyet ağı ya da güvenlik halatı kullanmadı.

Yürüyüşü sırasında sürekli olarak dua eden Wallenda, kanyonun diğer ucuna ulaştığında yeri öptü.

Rüzgar nedeniyle iki kez durmak zorunda kalan ip cambazının elinde sadece dengesini sağlamak için kullandığı 20 kilo ağırlığında uzunca bir çubuk vardı.

Wallenda, geçtiğimiz yıl da Niagara Şelalesi'nin ip üstünde geçen ilk insan olarak tarihe geçmişti. 34 yaşındaki akrobat, Büyük Kanyon'daki gösterisinde de aynı çelik ipi kullandı.

Akrobasi alanında ün yapmış Florida'lı Wallenda ailesinin yedinci kuşak üyesi olan Nik Wallenda'nın dedesi Karl Wallenda, 1978'de Porto Riko'daki bir ip cambazlığı gösterisinde düşerek hayatını kaybetmişti.

Tehlikeli gösterinin ardından medyaya konuşan Wallenda, dedesinin cesaretinin kendine güç verdiğini ve onu 'onurlandırmak' için böyle bir yürüyüş gerçekleştirdiğini belirtti.

Wallenda, kanyondaki yürüyüşüne hazırlanmak için, rüzgarın saatte 88 kilometre estiği fırtınalı günleri tercih etti. Yetenekli akrobat, yürüyüş sırasında kendisini tek endişelendiren şeyin, beklenmedik bir anda esen rüzgar olduğunu belirtti.

Nik Wallenda, yeni hedefinin New York'taki 320 metre uzunluğundaki Chrysler ve 443 metre uzunluğundaki Empire State gökdelenleri arasında ip üstünde yürümek olduğunu belirtiyor.

11 yıl önce