|

533 köy yolu ulaşıma kapalı

Yoğun kar yağışı nedeniyle 4 ilde 533 köy yolu ile ulaşım sağlanamıyor. Öte yandan bazı il ve ilçelerde eğitime ara verildi

Aa
00:00 - 29/02/2012 Çarşamba
Güncelleme: 22:44 - 29/02/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
533 köy yolu ulaşıma kapalı
533 köy yolu ulaşıma kapalı

Yurt genelinde kar yağışı nedeniyle 533 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi.

Karabük'te 270, Düzce'de 166, Zonguldak'ta 69 ve Kastamonu'ya bağlı bozkurt ilçesinde 28 olmak üzere toplam 533 köy yolu ulaşıma kapandı.

Erzurum Karayolları 12. Bölge Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre, kar yağışı ve tipi nedeniyle Erzurum-Çat, Karayazı-Elmadere-Erzurum, Çobandede-Karayazı-Hınıs-Hacıömer ve Hınıs-Varto-Halilçavuş karayolları ulaşıma kapandı.

Ekiplerin belirli noktalarda yaptıkları denetimlerde zincirsiz yola çıkan araçların yollarına devam etmelerine izin vermiyor.

İl Özel İdaresi ile belediyelere bağlı ekipler, kapalı köy yollarını açma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.


-AKSEKİ'DE BEKLEYEN ARAÇLAR-

Antalya'da Akseki-Seydişehir karayolunun trafiğe kapatılmasının ardından Akseki'de bekleyen 70 aracın, Karayolları ekipleri eşliğinde Seydişehir'e ulaştırılacağı bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, Akseki'de bekleyen yaklaşık 70 araç polis eşliğinde Yarpuz beldesine getirildi. Zincir takılan araçlar polis eşliğinde Alacabel mevkisine götürüldü. Araçların burada görevi devralacak Karayolları ekiplerinin eşliğinde Seydişehir'e ulaştırılacağı öğrenildi.

Öte yandan, Bölge Trafik ekipleri, Akseki Kavşağı'ndan itibaren araçların geçişine izin vermiyor.


-EĞİTİME KAR ENGELİ-

Kar yağışı nedeniyle Çankırı'ya bağlı Çerkeş ve Orta ilçeleri, Ankara'ya bağlı Beypazarı, Polatlı, Nallıhan ilçeleri, Bolu'nun Mengen, Dörtdivan ve Gerede ilçeleri, Düzce'nin Gümüşova, Kaynaşlı ve Yığılca ilçeleri ve Yozgat merkeze bağlı köy ve beldelerde, Zonguldak'ın Ereğli, Devrek ve Çaycuma ilçelerinde, Kırıkkale'nin Sulakyurt, Balışeyh, Bahşılı, Karakeçili, Keskin, Yahşihan ve Çelebi ilçelerinde eğitime 1 gün ara verildiği bildirildi.

Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde, eğitime yarın ve cuma günü ara verilirken, Konya'nın Cihanbeyli, Kadınhanı ve Sarayönü ilçelerine bağlı köy ve beldelerinde, Derbent ilçesinde ise merkez, bağlı köy ve beldelerinde eğitime verilen bir günlük ara uzatıldı.

Kastamonu ve Bozkurt ilçesinde ise taşımalı ilköğretim ve taşımalı orta öğretim okullarında eğitime 2 gün ara verildi.


-ÇANKIRI-

Kurşunlu ilçesinden Sünürlü köyüne gitmekte olan 10 vatandaş, yoğun kar ve tipi nedeniyle yolun kapanması sonucu Köprülü köyü yakınlarında mahsur kaldı. Durumun Kaymakamlığa bildirilmesinin ardından Kurşunlu Kaymakamı Zihni Yıldızhan, Köy Hizmetleri ekipleri ile Köprülü köyüne giderek yolda mahsur kalan vatandaşları ilçeye getirdi.

Kaymakam Yıldızhan, Karayolları ve Köy Hizmetlerine ait ekiplerin yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan yollarda çalışmaları aralıksız sürdürdüklerini söyledi.


-KURT İLÇEYE İNDİ-

Afşin'de etkili olan kar yağışı doğayı beyaz örtüyle kaplarken, aç kaldığı sanılan bir kurt, yiyecek bulmak ilçeye indi. Afşin Atlas Dağı eteğinde bulunan bir apartmanın önünde gezinen kurt, çevre sakinlerince fark edilerek itfaiye ekiplerine bildirildi. İtfaiyenin ekiplerinin gelmesiyle kurt dağa doğru kaçtı.

Aç kurdun görüntüleri apartmana ait güvenlik kamerasınca kaydedildi.


12 yıl önce