|

6 yaşındaki Elif protokolde oturdu

Aa
00:00 - 12/03/2008 Çarşamba
Güncelleme: 18:02 - 12/03/2008 Çarşamba
Yeni Şafak
6 yaşındaki Elif protokolde oturdu
6 yaşındaki Elif protokolde oturdu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Mehmet Akif Ersoy'un soyut bir sanat peşinde olmadığını, o günkü Türkiye'nin, Türk

toplumunun bütün üzüntülerini, sıkıntılarını, hissiyatını yaşayan ve onları satırlara terennüm eden insan olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, Altındağ'da, Mehmet Akif Ersoy'un yaşadığı Taceddin Dergahı'nın yanında yaptırılan "Mehmet Akif Ersoy Kültür Parkı"nın açılış törenine katıldı.



Gül, TBMM Başkanı Köksal Toptan, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın da bulunduğu törende yaptığı konuşmada, İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin 87. yıl dönümünde, Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'nı yazdığı evin önünde bulunduklarını söyledi.



Bugün mutlu olduğunu ifade eden Gül, şöyle devam etti: "Niye mutluyum? Çünkü buranın daha önce halini bilenlerdenim. Daha önce Akif'in bir avuç dostu burada bu toplantıları yaparlardı. Yaparken de buralarda yıkık dökük binalarla dolu karmaşık, Taceddin Dergahı onların içinde kaybolmuş, onların içerisinde ve önünde bir avuç insan bir araya gelir ve büyük milli şairimiz Ersoy'u o şekilde anardı" dedi. Ankara'da ve Türkiye'nin dört bir yanında büyük parklar açıldığını ama bu küçük parkın, küçük açılışın anlamı farklı olduğu için bugün burada olduğunu belirten Gül, milli şair, vatan şairi, büyük kahraman Ersoy'u hep beraber andıklarını kaydetti.


Ersoy ile birlikte İstiklal Savaşı'nın bütün şehitlerinin de rahmetle anıldığını söyleyen Gül, "Akif'in şiirlerini okuduğumuzda anlıyoruz ki aslında o soyut bir sanat peşinde değildi. O günkü Türkiye'nin, Türk toplumunun bütün üzüntülerini, sıkıntılarını, hissiyatını yaşayan ve onları satırlara terennüm eden ve bizlere nakleden bir insandı" diye konuştu.




Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra TBMM Başkanı Köksal Toptan, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve törene katılan diğer yetkililerle parkın ve parkın yanında yaptırılan Mehmet Akif Ersoy heykelinin açılışını yaptı.














Öte yandan tören sırasında İstiklal Marşını okuyan 6 yaşındaki Elif Bagtır isimli küçük kız, herkesin büyük ilgisi ile karsılaştı.


Cumhurbaskanı Abdullah Gül'ün kucağına alıp sevdiği Elif, protokol koltuğuna oturdu. TBMM Başkanı Köksal Toptan, Devlet Bakanı Beşir Atalay ve Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın da ilgisi ile karşılaşan küçük Elif, TBMM Başkanı Toptan, konuşmasını yaparken onun koltuğunda oturdu.





16 yıl önce